Grave Lokaal

Gedeputeerde van Brabant krijgt forse kritiek na uitlatingen over de Graafse Scheepswerf.

Gedeputeerde Johan van den Hout moet zich verantwoorden over zijn uitlatingen over de scheepswerf in Grave. Met name de uitlating ‘iedereen weet hoe dat gaat met vergunningen en gedogen: dat komt wel goed’ komt hem op kritiek te staan.

De statenfractie van de PvdA heeft vragen gesteld over die uitlating in De Gelderlander van 17 april. ‘Niet omdat de scheepswerf in de gelegenheid wordt gesteld om schepen te bouwen, waarmee 60 arbeidsplaatsen voor Grave worden gered. Niet omdat de provincie wil meewerken aan het verlenen van een milieuvergunning waarmee het bedrijf ook op langere termijn (na 3 jaar) kan blijven voortbestaan. Wat ons verbaasd is de suggestie dat het niet uitmaakt op welke wijze een bedrijf functioneert in relatie tot haar omgeving en de overlast die men wellicht veroorzaakt, men krijgt toch wel een vergunning na een gedoogsituatie’, schrijft statenlid Henk Leenders in een brief.

Het gaat allemaal over de scheepswerf in Grave die van provincie en gemeente boten van 135 meter mag bouwen terwijl volgens het bestemmingsplan dat niet is toegestaan. De bouw zou worden gedoogd om de werf van de ondergang te redden. Dinsdag besloot de directeur dat de gedoogconstructie geen soelaas bood, waarop de werf surceance van betaling aanvroeg.

Bron: de Gelderlanderwebsite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *