Directeur Scheepswerf Grave zinspeelt op stoppen bedrijf.

Het doek lijkt toch te vallen voor de scheepswerf in Grave. Volgens directeur Robert van Kessel zou het “heel goed kunnen” dat hij vandaag bekendmaakt dat het bedrijf ermee stopt. De oplossing die de gemeente Grave zijn bedrijf biedt, noemet hij een gedrocht. “Sterker nog, het is niet eens een oplossing.”
Gisteren voerde Van Kessel de hele dag overleg met zijn adviseurs. Vanochtend worden de zestig werknemers ingelicht. Wat ze te horen krijgen, wil Van Kessel nog niet zeggen. Maar de kans lijkt klein dat dat voor hen goed nieuws is.
Vrijdag werd bekend dat Scheepswerf Grave tot 2015 gered zou moeten zijn. De Graafse politiek wil zo lang gedogen dat het bedrijf schepen van 135 meter lengte bouwt, terwijl dat volgens de regels maar 110 meter mag zijn.
Volgens de werf ligt er een opdracht voor twee schepen van 135 meter klaar, terwijl naar kleinere schepen geen vraag is. Wethouder Eric Daandels  kwam na veel discussie uiteindelijk met het voorstel om langere schepen te gedogen.
Van Kessel betwijfelt sterk of de oplossing van de gemeente Grave juridisch houdbaar is. “Er hoeft maar een persoon bezwaar te maken, en we hebben een probleem”.
Een woordvoerder van FNV Bondgenoten laat weten dat de vakbond zich grote zorgen maakt en dat  een vertegenwoordiger vanochtend in Grave aanwezig is.
Wethouder Daandels wil niet reageren, zegt zijn woordvoerder.

Brabants gedeputeerde  Johan van den Hout (SP) roept de scheepswerf ondertussen op snel een milieuvergunning aan te vragen. “We hebben al eerder aangegeven dat we die zullen verlenen”. Van den Hout verwacht dat het bedrijf ook op de lange termijn (na 2015) niet in de problemen komt.


P.S. vetter afdrukken is gedaan door de webmaster!!!

Bron: de Gelderlander/Maasland/17/04/05.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: