Ander nieuws: prima bijeenkomst Markt van de Toekomst. Wijkraad Binnenstad overleg. Raadsvergadering enHet mes in IBN.

Hamstraatmotie KEERPUNT 2010.

Nel heeft met het binnenhalen van de Hamstraatmotie een behoorlijk succes geboekt. KEERPUNT 2010 zal er nauwlettend er op  toezien dat de motie uitgevoerd wordt. Het college kan nu aan de slag. De motie werd unaniem aangenomen. Jacques Leurs zat bij de inspirerende bijeenkomst over de Nieuwe Weekmarkt.

In het Palazzo Theater luisterde een volle Elisabeth zaal naar een inspirerend verhaal over De Nieuwe Weekmarkt. Prima initiatief van Graveon. Later meer….

Donderdag komt de Wijkraad Binnenstad openbaar bijeen met het college in Katrien. Binnenstadbewoners doe hier Uw zegje over bijv. forse leegstand winkels, dreigende sluiting Graafse Scheepswerf, toekomst C1000 en Jumbo, Loswal opknappen, parkeren enz. enz. 

In Oss kregen Nel en Jacques en  12 gemeenteraden te horen dat de IBN een kanteling ondergaat die veel gevolgen zal hebben voor mensen die in de WSW zitten of komen.

Het voorstel over de Wijkraden werd niet behandeld. Drie wijkraden tekenen het convenant niet kregen we vlak voor de vergadering van de voorzitter van de Wijkraad Binnenstad te horen. Wethouder Daandels zei nog dat alle wijkraden akkoord gaan!!!

Het rapport van de Rekenkamercommissie werd tot onze grote verbazing niet behandeld na een verzoek door mevr. Henisch omdat de aflopen tijd er onvoldoende tijd over was om het te bestuderen.  KEERPUNT 2010 reageerde als volgt: “Gezien de negatieve publiciteit nu over Grave is het maar beter dit later te behandelen. Hoe vertel je het de inwoners dat er tien miljoen in de Maas terecht is gekomen?” 


De cameraploegen staan zo weer binnen de vestingmuren. Was de vesting nog maar compleet dan konden we die nog weren zal er door menigeen gedacht worden. Maar gelukkig kunnen we nu bloggen, twitteren enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: