Grave Lokaal

ZLTO tevreden over inzet KEERPUNT 2010.

Beste leden,

Begin januari lagen de nota archeologie en de archeologie-beleidskaarten van gemeente Grave ter inzage. De nota gaat met ingang van 1 april in. In deze nota stond aangegeven dat grondbewerking dieper dan 40 cm. in de toekomst vergunningsspichtig zou zijn, wat zou betekenen, dat bij ieder regulier landbouwgebruik in veel gevallen verplicht zou worden om een ontheffing aan te vragen. De  ondernemer zou dan aan moeten  tonen dat er geen archeologische waarde te verwachten zijn met een archeologisch onderzoek. 

De ZLTO heeft bezwaar gemaakt tegen de nota archeologie met name op de 40 cm norm. Het college was van mening dat deze norm gehandhaafd moest blijven.  Tijdens de voorbereidende vergadering op de gemeenteraadsvergadering, hebben we echter gebruik gemaakt van het spreekrecht en onze bezwaren met duidelijke onderbouwing kenbaar gemaakt. 

Op de raadvergadering van 13 maart heeft mevr. Schuts van Keerpunt 2010 een amendement ingediend om van de norm van 40 cm. af te stappen en hiervan 50 cm. te maken.

De partijen CDA, VP Grave en Trots waren ons goed gezind, daardoor werd het amendement aangenomen met 9 stemmen voor en 6 tegen.  Het gezonde boerenverstand heeft toch gezegevierd.  

Met vriendelijke 
Piet van Thiel
Portefeuillehouder RO

P.S. Dit berichtje is naar de ZLTO leden verstuurd en door mevr. Schuts aangeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *