Slechte reclame voor Grave, maar de politiek wil er nog een keer over praten.

Installatie nieuwe raad in 2010.

Hoe kan Grave voortaan zorgvuldiger  omgaan met vertrouwelijke stukken? Verschillende raadsleden willen daar een discussie over. Ook al zijn ze alle polemiek over vertrouwelijkheid nu wel beu. Vorige week bevestigde een woordvoerder van de gemeente: burgemeester Sjoukje Haasjes doet aangifte tegen raadslid Jacques Leurs (KEERPUNT 2010) . Die had namelijk (bewust) tegenover deze krant gelekt uit een vertrouwelijke brief.
Dinsdag kwam het bericht: Haasjes doet toch geen aangifte. Onder meer omdat de vertrouwelijkheid juridisch niet houdbaar blijkt. Ondertussen had de vermeende aangifte wel voor politieke en publicitaire onrust gezorgd. Net als in 2010 trouwens, toen een aangifte niet tot aanhouding leidde.
“Blijkbaar heeft een ambtenaar nu dat stempel op dat stuk gezet”, zegt Theo Reijnen (Trots op Nederland). “Dat moet het college doen. En dan niet zo vaak als nu gebeurt. Nu zijn er fouten gemaakt, dan moet je als gemeente het boetekleed aantrekken”.

“Aan burgemeester Haasjes ligt het niet” zegt Jacques van Geest
(VPGrave)”Volgens mij hebben we een heel integere burgemeester. Er is gewoon een verkeerde inschatting gemaakt. Ik vind wel dat stukken te vaak vertrouwelijk zijn. Het lijkt wel of de regel is: vertrouwelijk, tenzij.”

Hans Bos (vvd) vindt ieder woord over geheimhouding er een te veel. “het leidt af van de inhoud. Maar ik vind wel dat de hele discussie nu voor eens en voor altijd uit de wereld moet”.

“Dit is geen reclame voor Grave”, zegt Matt Cruijssen (CDA). Op de vraag wie hier nu wie een bloemetje aan moet bieden (Leurs aan Haasjes of andersom), zegt hij: “Ik denk dat ze allebei geen bloemetje verdienen”.

Bron: de Gelderlander/Maasland/26-01-2012


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: