Omroep Brabant vraagt toelichting op berichten op de Gelderlander website.

Aangifte tegen raadslid Leurs uit Grave

Laatst gewijzigd: vrijdag 20 januari 2012 – 18:50 | Auteur: Jan de Vries
GRAVE – Burgemeester Sjoukje Haasjes van Grave doet aangifte bij de politie tegen raadslid Jacques Leurs van Keerpunt 2010. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente bevestigd. Reden voor de aangifte is volgens Leurs zijn uitlating over de uitstel van een beslissing over de beëindiging van het contract met de Grondbank. Dat zegt het raadslid tegen Omroep Brabant.

Leurs heeft in een interview met dagblad De Gelderlander laten doorschemeren dat de beslissing over het contract met de Grondbank tot 1 februari is uitgesteld. Het betrof vertrouwelijke informatie die toch naar buiten is gebracht. “Voor de burgemeester is dat reden om aangfite te doen”, aldus Jacques Leurs in een reactie. 

‘Niet goed functioneren'”
Ik heb geen inhoudelijke informatie over de brief van B en W gelekt. Het ging alleen maar om die maand uitstel. Ik heb de belangen van Grave niet beschadigd.” Leurs betreurt de aangfite, maar zegt dat hij niet goed kan functioneren als op ieder document “het stempel ‘geheimhouding’ wordt geplakt”.

 ‘Doodsteek voor de democratie’

Die geheimhouding is de doodsteek voor de democratie. Op vragen van de achterban over dit onderwerp kan ik geen antwoord geven. Ik wil met de raad in discussie over de geheimhouding. Als er niets verandert, zullen ik en mijn collega de stukken met geheimhouding niet meer lezen”, aldus Leurs.

Geen excuses. Mogelijk hangt het raadslid uit Grave een geldboete boven het hoofd. Leurs zegt in een reactie dat hij geen excuses gaat maken aan de burgemeester en aan de raad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: