Investeerder: maand uitstel voor Wisseveld enkel voor invullen details..

De puntjes op de “i” zetten. De uitgestelde beslissing door de politiek. Ambtenaren die in december vrij waren. Daar heeft het uitstel in het Graafse miljoenenproject Wisseveld mee te maken. Dat zegt directeur Pieter van der Heide van investeerder GBB. Met de woningbouwplannen of de investering zelf heeft het volgens hem niets te maken.
Wisseveld is een verwaarloosd bedrijventerrein in Grave. De gemeente probeert er al jaren met GBB woningen te bouwen. Het project komt maar niet van de grond. Grave wil zich nu uit het project kopen en GBB de klus laten klaren. 
Dat kost Grave zo’n 10.000.000 euro. De Graafse gemeenteraad nam de beslissing om dat verlies te nemen na een week uitstel en onder tijdsdruk. Grave wilde namelijk per se dit jaar afrekenen met het project.
Vorige week kwam de gemeenteraad er achter dat GBB een maand uitstel had gevraagd (en die ook had gekregen) voor het ondertekenen van de overeenkomst: tot 1 februari. Onduidelijk was waarom dat gebeurde. Dat zorgde voor politieke onrust.
Volgens Van der Heide “waren nogal wat mensen bij de gemeente in december afwezig”. “Toen hebben we gezegd: we plakken er nog maar een maand aan vast. En die maand hebben we hard nodig”.
Van der Heide heeft er desondanks vertrouwen in dat alles goed komt. Al is de deal nog niet helemaal rond. “Ja, de gemeenteraad is dan wel akkoord. Maar dan ben je er nog niet. Het gaat nu over punten en komma’s.”
Als het deze maand niet meer lukt om overeenstemming te bereiken is het wat Van der Heide betreft dan wel meteen afgelopen met GBB en Wisseveld, zegt hij.
“Er is zo lang gepraat, we moeten er een keer een punt achter zetten. Ergens houdt het een keer op.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: