Inspreekster Leny van Lieshout: VISIO.

Als je bij Wim Kan en Corry Vonk op bezoek ging, en je was bij de voordeur en je vond de voordeurbel, dan zat onder die bel een klein bordje en daarop stond: U KUNT NOG TERUG!
Dat is wat ik u, raad, vanavond wil toeroepen over het voorstel Visio: u kunt nog terug. Want als u dat niet doet, dan hebt u in de aanstaande raadsvergadering geen eerste uitspraak gedaan als startpunt in een proces, maar dan hebt u zowel feitelijk als juridisch:
een concreet bestemmingsplan vastgesteld voor het Visioterrein, dat alleen nog maar een juridische vertaling moet krijgen;
de Elisabethstraat gesplitst en verlegd: een vork voor een vork achter de Hampoort
100 plus woningen gestapeld BOVEN de 700 plus woningen die al in GOEDGEKEURDE bouwprojecten zitten, waar alleen nog maar kopers nodig zijn om te gaan bouwen, en BOVEN de 150 plus bestaande woningen die al jaren overal in de gemeente te koop staan;
een visie vastgesteld over de vestingwerken; niets mee doen, weg ermee;
besloten dat er geen mileu-effectrapportage nodig is voor het Visioterrein;
de locatie Prinsenstal, waar de bouw van Maaszicht uit terugbetaald moet worden, op de zer lange baan geschoven;
besloten dat er de komende 50 jaar geen nieuwe huurwoningen zullen komen en met name sociale huurwoningen (die zouden namelijk volgens een oude motie aan de Prinsenstal komen), want daar is dan echt geen ruimte meer vo geen or;
en u legt wat er nog aan financiële middelen nodig is of nog beschikbaar komt vast in de volgende bodemloze put. Want u denkt toch niet dat Visio die nieuwe Elisabethstraat gaat betalen?
De structuurvisie die u vorig jaar hebt besteld, weet u nog:
het ruimtelijk toetsingskader was verouderd, er kon bestemmingsplan meer worden gemaakt zolang er geen nieuwe was
er was een visie nodig op de vestingwerken
er moest worden onderzocht welke woningen waar nodig waren
alles à raison van een ton, de ambtelijke inzet niet meegerekend,
die visie is als u akkoord gaat met het Visiovoorstel overbodig en kan afbesteld worden.
En het museum hoeft u niet te sluiten, dat zal zichzelf moeten sluiten: het komt op een eiland tussen twee wegen te liggen en het publiek kan er niet meer komen.
Om geen slapende honden wakker te maken laat u een uitermate verhullend voorstel schrijven: want dit staat er natuurlijk allemaal niet in!
En alle PRECIEZE afspraken met Visio verklaart het college vervolgens geheim. De brief daarover mag het publiek niet zien. Bang voor schadeclaims van ontwikkelaars van bestaande projecten? We zitten nu met de nouveauté dat het college in zijn eigen vergadering volgens de bijbehorende openbare besluitenlijst die brief heeft vastgesteld, op 28 december 2011, maar dat vervolgens zelfs het feit dat die brief BESTAAT geheim wordt verklaard; en dan wordt aangifte gedaan tegen Jacques Leurs als hij zijn neefje Frank op de nationale voorleesdag voorleest uit die openbare besluitenlijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: