Grave: wij gaan toch over burgemeester?

Onze burgemeester, die alle dossiers bestudeert, tijdens de afscheidsreceptie van Cub Roelofs en
op stap met de raad.

PROVINCIE

De Graafse politiek voelt zich gepasseerd door Den Bosch.
  • De tijdelijke burgemeester Sjoukje Haasjes blijft nog wel even in Grave, als het aan de provincie ligt.
  • De gepasseerde Graafse politiek reageert nu verrast.
  • Het CDA wil een brief sturen: hoe nu verder?
“Verbaasd, “verrast”, “verwonderd”: verschillende Graafse raadsleden kijken op van het nieuws dat waarnemend burgemeester Sjoukje Haasjes nog wel even in Grave werkt, wat de provincie Noord-Brabant betreft. Sjoukje Haasjes is sinds oktober 2010 burgemeester van Grave. Het is een tijdelijke functie, maar waarschijnlijk blijft ze nog wel even. In ieder geval zolang Grave nog geen gezamenlijk ambtelijk apparaat met de gemeenten Cuijk en Mill en Sint Hubert heeft. Dat zei een woordvoerder van de commissaris van de koningin Wim van de Donk vorige week in gesprek met deze krant.

“Het is zo nooit met ons besproken”, zegt fractievoorzitter Theo Reijnen van Trots op Nederland. “De provincie is niet aan zet. Dat is de gemeenteraad”. 

Ook Anja Henisch is verrast. Volgens haar werkt de raad aan een toekomstplan voor de gemeente Grave, en hoort daar een functieprofiel voor een definitieve burgemeester bij.

CDA fractievoorzitter Matt Cruijssen wil dat de hele raad nu een brief stuurt naar de provincie met de vraag hoe het nu verder moet.

Jacques van Geest (VPGrave) had het nieuws wel verwacht. “Er waait nu een andere wind. Die andere raadsleden gaan er zeker ook van uit dat Grave een zelfstandige gemeente blijft? Forget it”.


Ook Jacques Leurs (KEERPUNT 2010) Noemt het idee van de provincie “heel realistisch”.


Bron: de Gelderlander/Maasland/woensdag 18 januari 2011/05:49 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: