Prima initiatief Sint Anthonis Nu; Graafs college zei nee tegen combinatiefunctionaris.

DE GELDERLANDER/ MAASLAND/01-12-2011.
SINT ANTHONIS – Het is hoog tijd dat de vijf Land van Cuijkse gemeenten zich samen gaan inspannen om muziek, cultuur, kunst en sport vaste onderdelen te laten worden in de scholen. Niet alleen in het basisschool, maar ook in het voortgezet onderwijs. Dat stelt Sint Anthonis Nu-fractieleider Ad de Kort in een verklaring.
In het verlengde daarvan wil De Kort dat gemeenten snel extra budgetten beschikbaar stellen voor het aanstellen van combinatiefunctionarissen. Een combinatiefunctionaris is in dienst van de gemeente en begeleidt de nieuwe activiteiten op een deskundige manier. De combinatiefunctionaris zorgt voor verbindingen binnen de driehoek gemeente, scholen en verenigingen (sport, muziek etc.).
Onze reactie: bij de behandeling van de BURAP in de auditcommissie heeft KEERPUNT 2010 naar het standpunt van het college gevraagd over het aanstellen van combinatiefunctionarissen. Zonder overleg met scholen, sportverenigingen en culturele instellingen heeft het college besloten de Rijksbijdrage (ongeveer 46.000 euro) in de pot Algemene Middelen te  stoppen.  
We gaan later bepleiten om wel in overleg te gaan met alle betrokkenen en te kijken of deze geldmiddelen van het Rijk samen met de andere gemeenten ingezet kan worden. Sint Anthonis Nu kan op onze bijval rekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: