Fusie parochies Grave: bisschop benoemt nieuw kerkbestuur.

Pastoor Aarden overlegt in het nieuwe parochiecentrum in de St.Elisabeth.

Mgr. drs. A.L.M. Hurkmans, bisschop van ’s-Hertogenbosch, heeft een nieuw kerkbestuur benoemd voor de pastorale eenheid “Emmaüs”. De parochies van Escharen, Gassel, Grave en Velp fuseren momenteel. Binnen enkele maanden zal er één parochie zijn. Onderdeel van het samenvoegingsproces is het aantreden van een ander bestuur. Die stap is nu gezet. Pastoor Aarden, kapelaan Van de Wiel en vicevoorzitter Alex van Megen hebben dit bekendgemaakt in de vier kerken.

Fusieproces

De vier parochies van de pastorale eenheid zijn aan het fuseren tot één nieuwe parochie. De afgelopen maanden zijn hiervoor al belangrijke stappen gezet. Zo is de kapittelkerk van Sint-Elisabeth de parochiekerk geworden en daarom is daar iedere dag een Heilige Mis. Rond die kerk wordt gebouwd aan een parochiecentrum dat de spil wordt van de dienstverlening aan de parochianen.

Als God het wil, is de fusie op 1 april een feit. Op Tweede Paasdag zal hulpbisschop Mutsaerts naar Grave komen om de nieuwe parochie officieel op te richten tijdens een pontificale Eucharistieviering.

Het nieuwe kerkbestuur

Eén van de stappen in het proces is het aantreden van een nieuw kerkbestuur. Inmiddels heeft de bisschop een ‘ander’ bestuur benoemd. Van het oude bestuur blijven, naast pastoor Aarden en kapelaan Van de Wiel, de vicevoorzitter (Alex van Megen) en de portfeuillehouder communicatie (Tonny ten Haaf) op hun post.

Nieuwe bestuursleden zijn Jacqueline Brouwer als secretaris, Kees Spoorendonk als eerste penningmeester en Pieter van de Ven als tweede penningmeester.

Afscheid van het oude kerkbestuur

Dat betekent dat na jarenlange dienst afscheid genomen wordt van Lucie Kloppert, Jan van Laarhoven, Roos van Raaij, Theo van Schipstal en Loek Westerbeek. De bisschop, de pastoor en het kerkbestuur zijn deze trouwe vrijwilligers dankbaar voor hun inzet voor hun parochie en de pastorale eenheid op bestuurlijk niveau.

Gezocht: kerkbestuurslid uit Gassel

Het is niet mogelijk gebleken een kandidaat uit Gassel te benoemen. Niemand uit dit dorp heeft zich aangemeld. Bij de diverse mensen uit Gassel die benaderd zijn, bleek gebrek aan tijd de reden te zijn om niet in het nieuwe kerkbestuur te stappen. Zodra zich een geschikte kandiaat uit dit dorp zich aandient, zal de Bisschop gevraagd worden deze man of vrouw aan te stellen. Het kerkbestuur blijft zoeken naar een lid uit Gassel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: