WISSEVELD: Millimeteren over duizenden meters miljoenengrond

WISSEVELD
Samen zouden ze woningen bouwen op Wisseveld: de gemeente Grave en bedrijf GBB. Tien jaar later is dat plan mislukt en probeert Grave de grond te verkopen aan GBB.

Bijna is Grave van z’n grote rol in het miljoenenproject Wisseveld af. Morgen praat wethouder Daandels de gemeenteraad bij. Nog dit jaar wil hij er een streep onder.


Bomen. groeiden, hemel. Die drie woorden komen in verschillende volgorden en variaties terug als je met Graafse politici over Wisseveld praat. Maar dan wel in de verleden tijd, graag.

De gemeente heeft tot nu toe een verlies van 8 miljoen euro ingecalculeerd. Raadslid en ex-wethouder Jacques van Geest (VPGrave) rekent erop dat dat nog meer wordt. “Ik ben bang van ja”, zegt hij. Als wethouder (tot oktober 2008) worstelde hij ook al met het bouwproject, en met directeur Pieter van der Heide van partner GBB – vrijdag overigens niet voor reactie bereikbaar – “Van der Heide is een spijkerharde onderhandelaar. Ik zou niet verbaasd zijn als hij het onderste uit de kan haalt. Ik heb ook met hem om de tafel gezeten, en hij gaf geen millimeter. Ik werd ziek van hem, en hij van mij. Ik probeerde van die man af te komen. Ik stuurde er toen al op aan de overeenkomst te beëindigen”. Het tekort  stond in het voorjaar van 2008 op zo’n vijf miljoen euro. “Dat was toen nog enigszins weg te poetsen geweest”. In oktober 2008 stapte van Geest op, bij gebrek aan vertrouwen van de gemeenteraad.

Zie verder het artikel van Frank Houtappels in de


Gelderlander.


Om juridische redenen plaats ik niet het hele artikel op deze site >>> auteursrechten enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: