Boete campagne KEERPUNT 2010 hangt nog in de lucht. Rechter dubt even over Graafse campagne-auto.

Grave/Den Bosch
Wat er met de bekeuring voor de Graafse politieke partij Keerpunt 2010 gebeurt, is nog onduidelijk. De kantonrechter in Den Bosch doet over twee weken uitspraak. Bij de laatste gementeraadsverkiezingen ( 3 maart 2010) plaatste de partij containers en een auto met campagneborden in de buurt van stemlokalen. Het toenmalige gemeentebestuur liet de borden verwijderen, omdat ze te dicht bij het stemlokaal zouden staan. “Maar dat was onterecht. Daar kregen we vrij snel excuses voor”, zegt partijleider en raadslid Jacques Leurs.
Wat wel bleef staan, was een bekeuring, ten bedrage van 81 euro, voor het parkeren van een auto op een groenstrook, bij het stembureau in de Viersprong in Gassel. Officieel staat de bekeuring op nam van Ben Litjens uit Escharen, die bij de verkiezingen ook op de kieslijst stond en de auto parkeerde.
Hij ging in beroep, en daarom komt de zaak voor de kantonrechter. Die doet soms meteen uitspraak, maar heeft soms bedenktijd nodig, zoals in dit geval.
Keerpunt stak destijds ruim 5.000 euro in de campagne. Met Trots op Nederland (5 tot 10 mille) gaf de partij daarmee in Grave het meest uit.
Bron: de Gelderlander/Maasland/24 november 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: