Aanwezig op Jaarcongres Raadslid Nu.

Ik ben momenteel aanwezig op het jaarcongres van de vereniging Raadslid.Nu.  Er is een toespraak van  minister Opstelten over politie enz. Frits Wester is de dagvoorzitter. Er is een workshop over: Wanneer ben je een goed webpoliticus? In de oppositie zoveel mogelijk mensen meenemen. Twitterende raadsleden op scherm in de zaal zetten. Hashdecq enz. Gevolgd worden door collega’s, ambtenaren, wethouders. Twitter mama weet alles. Commentaar, opvoeding. Opgroeiende kinderen. 800.000 twitteraars. Journalisten bereiken. Politieke partij plaatselijk. Oppositie komt niet in de krant, 8 pagina’s gemeentenieuws levert de gemeente aan. Femke Halsema beste voorbeeld. Zoekt debat met externen. Veel politici zenden alleen maar. Contact met de media. Verantwoording afleggen. Inspelen op kritiek. In een vlek moet je niet wrijven. Voorbeeld invloed internet. Discussie over inenten baarmoederkankerhalskanker. RIVM had haar geluid moeten laten horen. Systeem inrichten praat mee over bezuinigen. Mededelingen doen. Femke Halsema: op weg naar debat op de VU samen met filosoof Ad Verbrugge. Stategisch met onderwerpen omgaan. Facebook…jongeren. Communicatiedoel. Op zoek naar netwerken ipv traditionele verbanden. Concrete issues boven ideologie.

Horizontalisering. Fragmentatie. Internet dominant in communicatie. Tweet sturen. Allemaal afstemmen levert tijdgebrek op. Cultuuromslag. Meer responsieve overheid. Wees duidelijk wat je vraagt. Verwachtingen wekken. Overheidsorganisatie verticaal georganiseerd. Voorfase vragen stellen. Vervolgstappen. Almere geeft gelegenheid voor informeel overleg. In functie als politicus geen schuilnaam nemen. Facebook echte namen. Tips en trucs. Koppelen van twitter,Facebook en linkedin. Dadelijk nog een workshop risico’s bij gHebiedsontwikkeling en de rol van de gemeenteraad. Facebook…vriendennetwerk. Theo Krins uit Gouda is collegablogger. Blog is zo slecht nog niet. Doorklikken jongeren. Via twitter jongeren onder de 25 volgen alleen berichten als er een foto op staat. Twitter zoeken op termen en naam gemeenten. Zeist Linkedin voorstellen duurzaamheid. Gelachen tijdens raadsvergadering…fatsoen moet je doen. Gedrachtscode afspreken over gebruik sociale media in de raadszaal. Vragen om afspraken te maken in a.s. presidiumoverleg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: