I had a dream!

Net terug van een vakantie in en om het Panamakanaal, en de eerste nachtvorst in Grave zich openbaart, zag ik op CNN veel nieuws over de onthulling van een  standbeeld voor de vermoorde dominee Maarten Luther King die streed voor de mensenrechten in Amerika.
Hij werd vermaard  door zijn “I had a Dream”.  
Ik kreeg na lezing van de begrotingsvoorstellen, het bijwonen van de start van de bouw van het Hart van Grave, het zien van de vorderingen bij Maaszicht en het bezoek aan de voorlichtingsbijeenkomst van het COA/AZC ook een droom.
Entree Walt Disney World
In Orlando keek ik vanuit het hotel over een prachtig Waterpark. In het gebied van de parken van Disneyland, net zo groot als de hele provincie Utrecht, zag ik hoe je het publiek aan je kunt binden. Op Cape Kennedy werd je duidelijk hoe Amerika trots is op zijn prestaties en dat ook uitdraagt. De eerste maanlanding kreeg je weer volledig op je netvlies. Voorbeelden van mooie aanlegplaatsen voor cruiseschepen kwamen voorbij.

Waterpark in Orlando
In mijn droom zag ik flitsen hoe Grave in 2015 eruit kan zien als ik 70 jaar wordt. Op de plek van het Oude Maaszicht zijn dan volop onder hoge architectuur een hotel en woningen gebouwd. Het Wisseveld is een voorbeeld van de combinatie Wonen aan de Maas en Werken tussen Maas en de Grote Weg. Het Winkelcentrum en het Hart van Grave zijn een regiotrekker geworden. Toerisme en recreatie zijn volop doorontwikkeld dankzij de samenwerking tussen Graveon, horeca, bezoekersmanagement, VVV en de gemeenten Cuijk/Grave/Mill/Boxmeer en Sint Anthonis. Cruiseschepen leggen vaak aan aan de Vernieuwde Loswal. Scheepswerf Grave laat regelmatig zien hoe in deze tijd ambachtelijke scheepsbouw er uit ziet. Theo’s Binnentuin is een trekker en rustpunt. Het Waterpark is toch nog gerealiseerd en trekt veel publek. Grave heeft een prominente plaats ingenomen binnen de Noordelijke Maasvallei. Iedere maand is er een festival in Grave Festivalstad. Zoals Sintintocht, Waterfestival, Ballonnenfestival, Smartlappenfestival, Hyppisch Festival, Pinkster- en Kerstfestival.enz. enz. Velp, Escharen en Gassel zijn toonbeelden van gemeenschapszin en leefbaarheid. De Brede Scholen zijn eindelijk in gebruik genomen en de huizenmarkt is hersteld. Starters kunnen hun plek uitzoeken en voor ouderen wordt prima gezorgd. Het Multi Functioneel Centrum in het Nieuwe Maaszicht en het Palazzo Theater zijn te klein. Het duurzaam gebouwde AZC trekt, als voorbeeld van veranderende inzichten, landelijke bekendheid. In plaats van krimp kennen we alleen maar groei dankzij de aantrekkelijkheid van de diverse woonlocaties en de perfecte public relations door de gebundelde aanpak binnen het gemeentebrede Centrum- en Parkmanagement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: