In memoriam Cok van Lamoen,

Afgelopen week , bereikte ons het droeve bericht dat de oprichter en het erelid van onze watersportvereniging de Stuw , thuis in Grave op 88 jarige leeftijd is overleden. 
Voor Cok was “de Stuw”  zijn levenswerk.  Met eigen handen, en hulp van vele enthousiaste vrienden en connecties lukte het hem om met een aantal medeoprichters een echte Graafse watersportvereniging op te starten. Gezelligheid en sportiviteit waren daarbij de  belangrijkste uitgangspunten. Na de oprichting in 1957 bleef Cok zich maar liefst 35 jaar lang als voorzitter, op zijn geheel eigen wijze, enorm inzetten om het jachthaventje uit te bouwen tot een volwaardige jachthaven. En dat viel niet altijd mee. Soms moest er met de vuist op de bestuurstafel geslagen worden en af en toe zelfs op het gemeentehuis. Maar altijd beschaafd en optimistisch, het belang van de vereniging altijd voorop.

Zusterverenigingen uit de omtrek keken wel eens jaloers naar ontwikkelingen bij de Stuw in Grave en zeiden dan veelzeggend:   “Ja, maar jullie hebben Cok”    

Techniek was zijn hobby en beroep en tot op de dag van vandaag  maakt de watersportvereniging dankbaar gebruik van zijn creaties. Of het nu de steigers of de botenkraan betreft, alles ingenieus, degelijk en betaalbaar.
Tijdens de algemene ledenvergadering van 1992 is Cok teruggetreden als actief bestuurslid. De vereniging heeft Cok toen met een minutenlange staande ovatie en het toekennen van het erelidmaatschap  laten blijken hoe groot de waardering voor hem was.

Het deed Cok dan ook goed om in de loop van de tijd te zien dat een nieuwe generatie verenigingsmensen het inmiddels van hem over hebben genomen en de jachthaven voortzetten en ontwikkelen waarbij het karakter van de vereniging het uitgangspunt zal blijven.

Met groot respect zullen wij Cok herinneren als de man die onvermoeibaar en altijd optimistisch door ging, daar waar anderen vaak stopten.  Wij wensen zijn vrouw Corrie, hun kinderen en alle overige familieleden, veel sterkte toe in het verwerken van het verlies van deze markante man.

Leden en bestuur van wv de Stuw Grave,

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: