Vandaag gefilmd, morgen historie. In memoriam Henk van Kuppevelt.

Henk van Kuppevelt met een camera die inmiddels geschiedenis is: eentje waar nog cassettes in moeten. Vandaag de dag filmt hij digitaal. foto Eveline van Elk
Vooraanstaande Gravenaren weten het: die langharige man die daar in het publiek staat te filmen? Ah, daar is Henk van Kuppevelt. Vaste kijkers weten het ook: een film over Grave die begint met dat ene stukje klassieke muziek? Moet Henk van Kuppevelt zijn.
Henk van Kuppevelt (68) uit Grave heeft twee voorname passies. Geschiedenis en bewegende beelden boeien hem al jaren mateloos. Nu lijken geschiedenis en beweging nogal tegengestelde begrippen, maar Van Kuppevelt ziet ‘t als een missie de twee te verenigingen. Hij doet dat namelijk niet voor de lol, ja ook, maar hij heeft een taak. De interesse voor geschiedenis aanwakkeren bij anderen in het algemeen en jongeren in het bijzonder. “Geschiedenis moet je levend maken en doorgeven.”
Bron: Voor De Gelderlander van vrijdag 25 september 2009 interviewde Frank Houtappels de Graafse cineast. Zie editie Maasland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: