Herverlichtingingsplan Gemeente Grave; 2 jaar geleden proeflamp aangeboden.

Wie ‘s avonds laat door de gemeente Grave fietst, rijdt of wandelt, beweegt zich binnenkort door dimbaar licht en door led-licht. Dat staat in het herverlichtingsplan van de gemeente Grave.
Dat plan is tot eind augustus in te zien op het stadhuis. Binnen Grave, Escharen, Gassel en Velp wil de gemeente dimbaar licht, in het buitengebied led-verlichting. Dat is zuiniger. Plannen voor zuiniger verlichting in Grave zijn op zich niet nieuw. In 2008 pleitte toenmalig wethouder Harry Opsteegh al voor een proef met led-verlichting.
Bron: website de Gelderlander


Oud bericht website. (aug. 2009)
Proef met ledverlichting in antieke straatlantaarns. Grave gaat misschien over op led verlichting in de antieke straatlantaarns. Enkele weken geleden werd deze lamp op de VNG beurs getoond en als proef meegegeven aan mij. Hij zit nu in de straatlantaarn bij Leo de Vreede in de Hoofdwagt. Waarschijnlijk moet er een exemplaar met een hogere wattage in. De buitendienst heeft de lamp geplaatst.

We houden U op de hoogte; schreef ik toen.

Een hele tijd hebben we niets vernomen van het verlichtingsplan. Alleen maar dat het geld nog niet uitgegeven was. Nu kunnen we de plannen gaan inzien. KEERPUNT 2010 is heel benieuwd of er nieuwe lampen in de antieke lantaarns komen die voor meer sfeer in het centrum zorgen.


Via de gemeentelijke site kun je lezen waar lantaarnpalen enz. vervangen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: