Goed voorbeeld: Landerd sluit zich aan bij Dimpact.

De Noord-Brabantse gemeente Landerd (15.000 inwoners) is toegetreden tot de coöperatieve vereniging Dimpact. Op 28 juli 2011 ondertekenden burgemeester Willy Doorn – van der Houwen en Dimpact directeur Rene Bal de samenwerkingsovereenkomst. Landerd is daarmee de 29e lidgemeente van samenwerkingsverband Dimpact geworden.
LanderdDimpact.jpg
Voordelen
Landerd profiteert van al het werk dat de andere 28 Dimpact-gemeenten reeds verzet hebben. Dat vertaalt zich onder andere in een integrale ICT-oplossing voor e-dienstverlening, intensieve implementatiesamenwerking en het beheer. Alle programmatuur host Landerd bij het Shared Service Centrum van gemeente Enschede.Gemeente Landerd profiteert niet alleen van al het reeds verzette werk, maar ze stuurt tevens het samenwerkingsverband mee aan. Op verschillende niveau’s en in diverse gremia is Landerd betrokken in de samenwerking en de nieuwe Dimpact midoffice aanbesteding.
Samenwerking
Landerd zal veel gaan samenwerken in de regio met de andere Dimpact-gemeenten Helmond, Gemert-Bakel en recent lid Gilze en Rijen. Daarnaast worden er zogenaamde ‘coachgemeenten’ aangewezen. Zij helpen Landerd op specifieke gebieden waarin zij ervaringen hebben en/of overeenkomen. Op die manier bespaart Landerd geld en tijd, door het wiel niet opnieuw te hoeven uitvinden.
Ambities
Gemeente Landerd start direct met het implementeren van de Dimpact programmatuur. Begin januari wil ze live gaan naar haar burgers en ondernemers met de klantcontactregistratie en een aantal digitale transacties. Parallel is Landerd bezig met het project digitalisering (invoeren van een nieuw document management systeem) en de invoering van het Informatie Centrum Landerd (ICL), waarmee Landerd invulling geeft aan de KCC-gedachte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: