Opstappende raadsleden schofferen de voorzitter, het publiek en collega’s.

KEERPUNT 2010 heeft geen goed woord over voor de opstappende raadsleden de Greeff, Bannink, Henisch, Vollenberg, Joosten en Reijnen. Omdat het 22.30 uur was meenden deze raadsleden op te moeten stappen omdat het reglement van orde een en ander voorschrijft.
Burgemeester Haasjes had de raad duidelijk laten weten dat de Jaarrekening behandeld moest worden omdat de uitslag van de stemming voor 1 juli bij de provincie moet zijn. 


Op de vraag van de heer de Greeff om uitstel voor een dag werd niet gereageerd door zijn collega’s. Toen de vergadering werd voortgezet begon oud-wethouder en VVD raadslid Hans Bos met een lange beschouwing van zaken die niet goed zijn gegaan volgens de VVD. “Ik kan wel tot 24.00 uur doorgaan” 


De behandeling van de grondexploitatie werd door de burgemeester van tafel gehaald. De oppositie kreeg zo niet de kans om deze met een meerderheid van stemmen te verwerpen. Want er waren 5 oppositiestemmers en 4 coalitiestemmers overgebleven!!!! Ook maakten KEERPUNT 2010 EN VPGRAVE geen misbruik van het feit dat er ook een meerderheid was om de jaarrekening te verwerpen. Dan waren de rapen helemaal gaar. Grave zou dan direct onder provinciaal toezicht komen. Over normen en waarden gesproken.


In het presidium zal KEERPUNT 2010 het ongenoegen niet onder stoelen of banken steken. Ook het publiek zal dit een beschamende vertoning vinden. Gelukkig kregen de twee volhouders van Esterade, op verzoek van KEERPUNT 2010, nog te horen dat hun initiatiefvoorstel door de raad werd ondersteund en behandeld kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: