KEERPUNT 2010 wil raads- en burgerinformatiesysteem nu overgegaan wordt op IPADS.

Net als diverse andere gemeenteraden gaat de Zwolse raad volledig papierloos vergaderen. Het raadslid dat daarvoor een iPad wil gebruiken, moet deze wel zelf aanschaffen. 70.000 euro
Diverse gemeenten, waaronder Hardenberg, Nijmegen, Grave, Etten-Leur, Gouda en Culemborg gingen Zwolle al voor met het papierloos vergaderen, of in ieder geval met het uitproberen ervan. In de praktijk scheelt het achterwege laten van het afdrukken en rondzenden van dikke stapels raadsstukken duizenden euro’s. In Zwolle is de totale besparing van het voortaan als PDF’s beschikbaar stellen van die stukken ingeschat op 70.000 euro per jaar.

Aantekeningen
In een aantal gemeenten kiest de raad voor een iPad, zoals bijvoorbeeld in Hardenberg waar een eerste test met een e-reader nog eens werd overgedaan met de populaire tablet. Aanvankelijke bedenkingen over het niet kunnen maken van aantekeningen op de stukken zijn inmiddels achterhaald; dat is met bepaalde PDF-software wel degelijk mogelijk. De distributie van de PDF’s moet natuurlijk wel op orde te zijn. In Zwolle wordt daartoe deze zomer een nieuw raadsinformatiesysteem ingevoerd. Dat organiseert de stukken niet alleen voor de raadsleden, maar houdt deze ook historisch beschikbaar voor de Zwolse burger. Vanaf 1 september maakt dat systeem de stukken vanaf het begin van deze raadsperiode (2010) veel makkelijker te vinden en te doorzoeken.

Een gedachte over “KEERPUNT 2010 wil raads- en burgerinformatiesysteem nu overgegaan wordt op IPADS.

  • 14 juli 2011 om 15:04
    Permalink

    Leuk speeltje, Grave is bijna failiet wie moet dit dan betalen,en welke … denkt nu echt dat het goedkoper is, ik dacht dat jullie zo goed konden rekenen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: