En de raad rotzooit vrolijk verder.

Dit is geen aangename kop. Maar ik heb geen zin vriendelijk te doen, terwijl ik mij als raadslid diep zou schamen over de gang van zaken. En dan niet alleen deze cyclus, maar al tijden. De raad weet dat wel, maar komt niet verder dan wijzen op slecht werk van vooral ambtenaren en college, maar vergeet daarbij dat hij*) zelf als hoofdtaken heeft het college en daarmee ook het ambtelijk apparaat “de boodschap” mee te geven en te controleren of die boodschap goed en op tijd wordt uitgevoerd. De raad dient zelf te bepalen op welke wijze hij die taak uitvoert. Het is dan ook niet voldoende te constateren dat het niet goed gaat. De raad zelf moet het voortouw nemen om de gang van zaken te verbeteren. Lees het hele kritische artikel verder op zijn weblog. 

Bron: Leo de Vreede in het laatste artikel van zijn weblog. Mevrouw de voorzitter.  
Advies KEERPUNT 2010:

Leo ga door met jouw kritische opmerkingen. Het anders vergaderen gaat al op de schop en KEERPUNT 2010 gaat pleiten voor een professioneel raadsinformatiesysteem waar o.a. alle raadsvragen en antwoorden te volgen zijn.


2 gedachten over “En de raad rotzooit vrolijk verder.

 • 13 juli 2011 om 08:21
  Permalink

  Jacques,
  Jij kondigt aan dat er veranderingen gaan komen, maar het is weer hap snap onderdelen aanpakken zondar dat er een structuur in zit. Een huis bouwen begin je ook niet door alvast een behangetje en wat kranen te kopen. Pak nu eerst het hele bestuurlijke traject aan, waarbij de rol van de publieke tribune ook belangrijk is. En als je dat schema hebt kun je zeker onderdelen eruit halen. Daarbij vind ik een goede vastlegging van besluiten belangrijker dan een raadsinformatiesysteem, zeker als dat het leven voor de publieke tribune alleen maar lastiger maakt.

  Leo de Vreede

  Beantwoorden
 • 14 juli 2011 om 14:59
  Permalink

  KEERPUNT 2010 kan alleen zoete broodjes bakken en foto´s maken maar politiek is iets anders,ik schaam mij voor Grave.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: