Drukke agenda voorbije en komende dagen.

De afgelopen tijd werd vooral gekenmerkt door veel vieringen in de St.Elisabeth’s Kerk.

Zaterdags was er een bijzondere 50 jarige huwelijksviering van de fam. Litjes, waarbij de dochter zelf voorging en twee kerkkoren zongen. 
Daarna was er weer  een mis in Maaszicht waar gekosterd moest worden. 
Op zondagavond was er een avondwake in Volkel voor iemand die plotseling was overleden. 
Maandagmorgen was er een begrafenismis in onze St.Elisabeth. Pastoor Rene’ Aarden hield een warm herdenkingswoord en gebruikte weer zijn eigen zwarte kazuifel en zijn zwarte koorkap. De hemelvaartklok luidde bij het verlaten van de overledene van de kerk. Mooi symbool.
Op dinsdagmiddag werd in een overvolle kerk afscheid genomen van een 48 jarige vader van twee kinderen die een verkeersongeval fataal werd. Met toepasselijke muziek, zang, instrumentaal nummer door zijn zoon op een drumstel en speeches werd teruggekeken en kracht gezocht voor de toekomst.
Op woensdagmiddag werd afscheid genomen van een Gravenaar die in Turkije tijdens zijn vakantie overleed na een ziekenhuisverblijf van enkele weken. Pastor Jacques Janssen vertelde dat de overledene zelfs een prachtige verschijning van misschien wel Maria had gehad tijdens het verblijf in het ziekenhuis.

Op donderdag een ontmoeting in Maaszicht met Nico Schouten die, samen met zijn zoon en dochter,  keihard werkt om Grave een krachtige impuls te geven met zijn HEMA en andere ondernemers in het project Hart van Grave.

Op donderdagmorgen werd de raad geïnformeerd over het antwoord van de VNG op de vraag van Grave op het wel of niet geldig zijn van een raadsbesluit na het opstappen van 6 raadsleden. De assistent-griffier meldde de uitkomst op de vraag van een raadslid. Mij is niet bekend wie dit in twijfel trok. Navraag bij de griffier kon niet want die is op vakantie.

Op vrijdag ga ik informeren bij de marktmensen hoe de gemeente reageert op hun bezwaren tegen het schrappen van de kermisweekmarkt.

Zaterdag is er een crematie van een neef van een zwager van mij.
Zaterdag is ook de bijeenkomst voor de Vierdaagselopers in het Stadhuis. Maandag en donderdag zijn er twee concerten en vrijdag is de doorkomst van het Vierdaagselegioen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: