Brief advocaat scheepswerf aan de gemeenteraad nooit ter inzage gelegd.

Via een gemeentelijke publicatie in de Graafsche Courant heeft KEERPUNT 2010 vernomen dat er volgende week donderdag in Mill een hoorzitting is van de intergemeentelijke commissie beroep en bezwaar.
De advocaat van de Scheepswerf, de heer T.E.P.A. Lam, kan tijdens die hoorzitting nader uit een zetten waarom hij namens zijn client bezwaar maakt tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grave om geen medewerking te verlenen aan een mogelijke planologische uitbreiding van de scheepswerf op de huidige locatie aan de Maaskade 28 te Grave.
Dit besluit is op 14 december genomen.
De heer T.E.M.A. Lam heeft op 1 februari 2011 een brief gestuurd op briefpapier van Hekkelman advocaten & notarissen. Dit pro-forma bezwaarschrift is aangetekend met handtekening retour en per telefax verstuurd.
Navraag bij de cluster burgerzaken leerde dat de brief, om onverklaarbare reden, nooit op de lijst van ingekomen stukken heeft gestaan en ter inzage is gelegd voor de raadsleden.
De heer Lam geeft aan dat het een bevoegdheid van de raad is om bestemmingsplanwijzigingen goed of af te keuren. Maar de raad moet dan wel goed op de hoogte zijn.
Nu blijkt dus na dossieronderzoek door ons dat de raad deze brief nooit ter inzage heeft gekregen. We vragen ons af welke ambtenaar en bestuurder hiervoor verantwoordelijk is.
KEERPUNT 2010 zal donderdag met extra interesse de hoorzitting volgen en hier raadsvragen over stellen. De griffier en zijn vervanger zijn echter afwezig. Nader overleg zal duidelijkheid geven bij wie we deze vragen neer kunnen leggen. Wordt vervolgd.

2 gedachten over “Brief advocaat scheepswerf aan de gemeenteraad nooit ter inzage gelegd.

 • 29 juli 2011 om 21:45
  Permalink

  Tijdens het Waterfestival moet de Scheepswerf de poorten gastvrij openstellen en laten zien hoe ze werken en wat hun plannen zijn. Laat de bezoekers massaal hun steun betuigen aan dit bedrijf, de directie en hun medewerkers.
  Plannen voor verplaatsing en Maasboulevard.tot aan de Jachthaven zijn onrealistisch. Moet de Rekenkamer na het Wissevekddossier zich maar eens op dit dossier storten?..
  Een beschamende Echte Gravenaar!

  Beantwoorden
 • 30 juli 2011 om 08:28
  Permalink

  Beste Jacques,
  Lees mijn blog van 24 december 2010 nog maar eens. Daarin verwees ik al naar het besluit van 14 december over de scheepswerf. Ik citeerde het volledig en constateerde dat het de bevoegdheid van de raad was. Ik weet dat jij en andere raadsleden mijn blog lezen. Lezen is één, maar er iets mee doen is kennelijk iets anders.

  Leo de Vreede

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: