Schrap jeugdledensubsidie niet.

GRAVE – Graafse verenigingen moeten gewoon voor ieder jeugdlid 20 euro subsidie blijven krijgen. Een meerderheid van de Graafse gemeenteraad ziet die voorgenomen bezuiniging namelijk niet zitten, bleek dinsdagavond. Desnoods verhoogt Grave de belasting (ozb), stelt Keerpunt 2010 voor.
De raad discussieerde over de kadernota. Daarin staan voorstellen van burgemeester en wethouders voor bezuinigingen. Grave wil tot en met 2015 2 miljoen euro bezuinigen. Zoals het er nu naar uit ziet, gaat onder meer jongerencentrum Off-Street dicht en verdwijnt de jongerenbus. Alleen tegen de bezuiniging op jeugdledensubsidie is een meerderheid in de Graafse raad.

Volgens Matt Cruijsen (CDA) houden de wethouders zich niet aan de afspraken van zijn partij met VVD en LPG. “De wethouder noemde ons akkoord al de Bijbel, en wij vinden bij het CDA dat die gevolgd moet worden. Met het bezuiniging op jeugdledensubsidie kunnen we absoluut niet akkoord gaan. Dat staat in ons akkoord.”

Ook Trots op Nederland, LPG, Keerpunt 2010 en VPGrave zien (onder meer) dit onderdeel van de bezuinigingen niet zitten. Jacques van Geest (VPGrave) noemt de bezuinigingen op ‘alles wat het woord sociaal herbergt’ draconisch.

“Draconisch wil ik niet zeggen, maar de bezuinigingen zijn drastisch”, zegt wethouder Gerard Adams (VVD), Financiën).

Bron: de Gelderlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: