VVD Cuijk tekende niet vanwege datum.

Samenwerking (54)

De VVD Cuijk staat vierkant achter gemeentelijke samenwerking in het Land van Cuijk. Desondanks heeft de fractie vrijdag het Graafs Manifest niet ondertekend. In dat manifest verklaren de meeste raadsfracties van de vijf gemeenten in het Land van Cuijk te streven naar maximale samenwerking tussen de vijf gemeenten.

De VVD in Cuijk staat vierkant achter vergaande gemeentelijke samenwerking in het Land van Cuijk. Dat zegt fractievoorzitter Carolien Angevaren. Desondanks heeft haar fractie vrijdag het Graafs Manifest niet ondertekend. In dat Manifest verklaren de meeste raadsfracties van de vijf gemeenten in het Land van Cuijk te streven naar maximale samenwerking tussen deze vijf. En ze stellen dat er een organisatievorm voor de vijf moet komen. Die zou op 1 januari 2015 een feit moeten zijn. Met name die  datum is voor de Cuijkse VVD een probleem. “Het wordt gepresenteerd als een keiharde datum”, aldus Angevaren. 

“Wij hebben voldoende ervaring met ambtelijke organisaties om te veron- derstellen dat die datum niet reëel is. Natuurlijk gaat de kern van het Manifest over samenwerken en daar staan wij vierkant achter. Maar als wij de tekst letterlijk interpreteren, dan is die harde datum niet realistisch. Was het als richtdatum geformuleerd, dan was er geen probleem geweest”.

In het Manifest worden de colleges van B en W aangespoord een plan van aanpak te maken voor de samenwerking. Angevaren zegt vooral benieuwd te zijn naar de uitkomst daarvan.

Bron: website de Gelderlander

P.S. Volgens mijn observatie was mevr. Angevaren niet aanwezig op het congres. Haar plaatsvervanger deed regelmatig het woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: