Samenwerken gaat snel, te snel, vindt Graafse politieke meerderheid.

SAMENWERKEN (58)

Het gaat echt veel te snel, met die samenwerking tussen de gemeenten Grave, Cuijk en Mill en Sint Hubert. Dat vindt een meerderheid in de Graafse raad. Burgemeester en wethouders van Grave praten met hun collega’s over een ambtelijke organisatie. Die moet er op 1 januari 2014 zijn.

Maar de Graafse partij VPGrave is niet blij met de volgorde. Er moet eerst over het onderwerp gediscussieerd worden in de gemeenterad, zei fractievoorzitter Jacques van Geest in gesprek met deze krant.

Maar ook LPG en Keerpunt 2010 vinden dat burgemeester en wethouders te hard van stapel lopen, blijkt nu. Die drie partijen bezetten in de Graafse gemeenteraad samen acht van de vijftien zetels.

De woorden van van Geest “zijn me uit het hart gegrepen”, zegt Piet Vollenberg (LPG). “Laten we dit toch weloverwogen doen, en niet zo snel. Ik heb het niet zo op snelle Joepies. En ik ben helemaal niet wild over die samenwerking. Het is de eerste stap om jezelf als gemeente uiteindelijk op te heffen. Dan komt het bestuur ver van de burgers af te staan”.


Dat burgemeester en wethouders in september met een voorstel komen waar de gemeenteraad over kan discussiëren, stelt Jacques Leurs (Keerpunt 2010) niet gerust. “Als je dan iets zegt, is het: ja sorry, maar we hebben nu al zoveel stappen gezet dat we niet meer terug kunnen.” “Daarom moeten we nu onze mening kwijt”.

Wethouder Eric Daandels (CDA) begrijpt de onrust niet zo goed. “Ik zou niet weten waar we op moeten wachten, of waar de raad het niet eens zou zijn. Wij gaan gewoon verder op een richting die de gemeenteraad al eerder heeft aangegeven. Uiteindelijk mag de raad een keuze maken”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: