Overtuigend twijfelen.

commentaar


Was dat nu zo moeilijk? Eindelijk is Grave er uit: voorlopig blijft er een asielzoekerscentrum binnen de gemeentegrenzen. Maar het heeft even mogen duren, hoor. In 2010 liep het contract van de gemeente Grave met het COA af. De vraag of dat contract verlengd moest worden, werd al in 2008 gesteld. Al die tijd hebben Graafse politici hun standpunt kunnen overwegen, en hebben ze met elkaar kunnen discussiëren. Misschien is dat wel nooit echt gebeurd. 


Van alle partijen kon het CDA (met drie zetels doorslaggevend) nog het langst overtuigend twijfelen. Pas in april zei de partij: ook wij zijn voor. Terwijl de discussie links en rechts soms veel weg had van een touwtrekwedtsrijd. Standpunten ween uitgewisseld, maar van enige uitwisseling was geen sprake. Dat het 8-7 voor het AZC zou worden, was eigenlijk in maart al geen nieuws meer. Toch viel de hamer pas in een uitgestelde vergadering, die ook nog langer duurde dan verwacht. Had met ingediende, ingetrokken en nieuwe ingediende voorstellen te maken. En een brief van bezorgde ondernemers. Oprechte zorgen, terechte vragen. Maar waarom moet daar vlak voor zo’n belangrijke vergadering nog inhoudelijk over gediscussieerd worden? 


Ondertussen zaten allerlei betrokkenen (scholen die asielzoekerskinderen les geven) te wachten op duidelijkheid. Dat de finale vergadering langer duurde dan verwacht was goed voor de verwerking van deze gevoelige discussie, suggereerde iemand. Nu is alles uitgesproken. Hopelijk is dat zo. Hopelijk versnelt dat ook het verdere proces rond het AZC. Maar voorlopig zou tegen alle raadsleden willen zeggen: durf te twijfelen. Discussieer naar hartelust. Maar als je er echt al uit bent, wacht dan niet langer.


Bron: de Gelderlander/Maasland/Opinie/zaterdag 4 juni 2011.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: