Graafse conferentie werpt schaduw al vooruit. Berichtgeving vanuit Sint Anthonis.

Samenwerken (45)

De samenwerking tussen de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis concretiseren. Dat is het doel van de conferentie ‘Samenwerken in het Land van Cuijk’ die op vrijdag 10 juni plaatsvindt in het Palazzo Theater in Grave.

Hoe gewenst is een samenwerking tussen de gemeenten van het Land van Cuijk? In welke vorm is een (verder) verband? De raden van de vijf kernplaatsen buigen zich tijdens de conferentie over deze vragen. De uitkomsten zullen worden vastgelegd in een manifest dat door alle fractievoorzitters ondertekend wordt aan het einde van de dag. Uiteindeiljk doel? Woorden over samenwerking omzetten in daden. Meerdere sprekers nemen op vrijdag 10 juni het woord. Gedeputeerde B. Pauli van de provincie Noord-Brabant, prof. dr. A. Korsten en landschapsarchitect S. Koole van Bosch Slabbers en van het boekwerk Noordelijke Maasvallei wisselen met aanwezigen van gedachten over een regionale samenwerking. 
Ook in oktober vond een conferentie plaats rondom het onderwerp Samenwerken in het Land van Cuijk. Aanwezigen werden het destijds eens over zes sleutelprojecten in Boxmeer en Cuijk: regionaal bedrijventerrein laarakker en Sterckwijck, de health Campus, waterpark Dommelsvoort, de Homburg Campus en de haventerminal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: