Boxmeer ligt dwars bij samenwerking.

SAMENWERKING (51)
De ondertekenaars; diverse  fractievoorzitters van  Boxmeer
ontbreken op deze foto omdat ze er niet mee instemden.

(voor vergroting klik op de foto)

GRAVE – De vijf gemeenteraden in het Land van Cuijk willen graag dat ambtelijke en bestuurlijke samenwerking in de regio op gang komt, toch ligt Boxmeer dwars. Dat is de conclusie van een door de gemeenteraden belegde conferentie vrijdag in Grave. Samenwerking is nodig, vindt de politiek unaniem.

Kleine zelfstandige gemeenten redden het in een tijd van bezuinigingen en toenemende arbeidsdruk alleen als ze samen aan de slag gaan, vinden ze. Dat zeiden ze eerder ook al, maar nu moet het er echt van komen.
Met z’n vijven. Al dan niet via een tussenstap van drie (Cuijk, Mill en Sint Hubert en Grave) en twee (Boxmeer en Sint Anthonis). Een samenwerkingsvorm die in het Land van Cuijk eigenlijk al in ontwikkeling is.
Het is de in het manifest genoemde uiterste datum ‘van maximale samenwerking’ van vijf gemeenten die de politici in Boxmeer afschrikt. CDA, LOF en SP (een meerderheid in de gemeenteraad) tekenden niet. Zij willen zich niet nu al vastpinnen op één organisatievorm per 1 januari 2015. Die datum wordt als onrealistisch ervaren.
Ontbrekende handtekeningen van Boxmeer ( 4 )
en Mill (1)

Bron: de Gelderlander/Maasland/website/10 juni 2011/23.30 uur.


In het foto-archief meer foto’s  vanaf de schorsing werd er gewerkt aan de formulering van de tekst van het Graafs Manifest.

Een gedachte over “Boxmeer ligt dwars bij samenwerking.

  • 12 juni 2011 om 14:51
    Permalink

    Samenwerken betekent ook alles samen delen zoals de kosten en de baten,dus ook het AZC en de troep die in de binnenstad van Grave licht,knap de Graaf misschien toch nog op.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: