“Boxmeer ligt niet dwars”; zeggen alle fractievoorzitters.

Samenwerking (55)

Alle fracties in de raad van Boxmeer staan achter het Graafs Manifest, de verklaring van vrijdag 10 juni waarin de vijf gemeenten zich uitspreken voor vergaande samenwerking. Dat hebben de fractievoorzitters van alle partijen donderdagavond, tijdens een speciaal daartoe belegde persconferentie, verklaard.

Zie ook:

Het feit dat een aantal Boxmeerse fracties vrijdag tijdens een radenconferentie in Grave geen handtekening onder dat manifest heeft gezet, moet niet gezien worden als dwarsliggen, zo beklemtoont de voltallige Boxmeerse politiek: “Er zijn nuanceverschillen over het tijdpad. De één denkt dat een einddatum van 1 januari 2015 realistisch is voor de vorming van één ambtelijke organisatie, een ander heeft daar twijfels over.”
De raad bespreekt op 7 juli een voorstel van de gezamenlijke fractievoorzitters waarin wordt gesteld dat ‘Boxmeer’ zich conformeert aan het manifest, maar dat de uitvoering daarvan wat wordt genuanceerd. Zowel de haalbaarheid van het samenvoegen van het gemeentepersoneel als de periode waarin dat moet gebeuren, wil Boxmeer in een nieuwe conferentie in 2012 aan de orde stellen. Ook de vorm van de samenwerking – in den lande wordt er op heel verschillende manieren samengewerkt – moet dan besproken worden.
Bron: de Gelderlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: