Samenwerking met zijn vijven blijft toch het doel, zegt raad Cuijk.

SAMENWERKING (38)
De brief over ambtelijke samenwerking van B en W van Cuijk heeft nogal wat stof doen opwaaien. Het voornemen om met Mill en Sint Hubert en Grave een ambtelijke organisatie op te tuigen was ook een verrassing voor de eigen gemeenteraad. Woensdagavond mocht die, althans en raadscommissie, reageren.
D’66 vindt de stap een heel logische. “Wij hopen dat dit plan van de drie gemeenten als een vliegwiel werkt voor de samenwerking met de vijf”. zei Hans Kerskers. “Maar meteen met vijf optrekken, daar konden we niet op wachten”. Rob Poel (Pvda) vindt het proces rondo het besluit en de brief een vreede. Hij vindt dat er ook over grote stappen gesproken moet worden: “De woningbouw bijvoorbeeld moeten we daar niet met zijn vijven heel concreet over spreken? En wel snel, voordat iedereen zich weer ingraaft?” De provincie wil dat woningbouwprogramma’s meer regionaal worden afgestemd.
Tonnie Jacobs van ABC juicht de stap van de drie toe: “Jammer dat Sint Anthonis en Boxmeer  niet volledig meedoen in het proces. Een gezicht is nodig.” Wim van de Burgt (PLC) vindt “de tussenstap van drie gemeenten er een die we gewoon moeten zetten. We zijn te klein om het allemaal alleen te doen.” Carolien Angevaren van de VVD hield haar kruit over de samenwerking woensdagavond liever droog, terwijl Anne van Diemen (Groen Links) het belang benadrukt van het met zijn vijven optrekken. “We hebben mekaar ontzettend hard nodig.” Ook Ardi Weijers (CDA) vindt dat de samenwerking met zijn vijven het doel moet zijn. “We zijn blij dat er eindelijk iets gebeurt.” Volgens burgemeester Wim Hillenaar zijn de vijf colleges het erover eens dat de gekozen lijn – van de drie en twee – een goede is.

Bron: 
1. de Gelderlander/Maasland. 
2. eigen waarneming vanaf de publieke tribune. Vergadering duurde tot 23.30 uur!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: