Hattem wenst initiatiefnemers succes met glasvezelproject

HATTEM – Zaterdag 23 april is de verkoop van abonnementen voor het glasvezelproject in Hattem, Heerde en Wapenveld van start gegaan. Op 27 en 28 april zijn er voorlichtingsavonden gehouden in de Open Poort.  Hattem is enthousiast over het project. Het initiatief voor de aanleg van een glasvezelnet in Hattem komt vanuit de Hattemers zelf. Hattem ziet dit als een goed voorbeeld wat burgers zelf kunnen bereiken als zij zelf het initiatief nemen. 

Met glasvezel krijgt onze gemeente volop de mogelijkheid om mee te doen aan nieuwe ontwikkelingen zoals supersnel internet, nieuwe toepassingen op de televisie zoals HD- en 3-Dimensionale beelden op televisie.
Ook zijn de kerken in Hattem zich al aan het beraden of er naast geluid ook beelden van kerkdiensten verspreid kunnen worden. Met glasvezel is dit op een kwalitatief perfecte wijze en ook nog goedkoop te realiseren.
Niet onbelangrijk is dat Hattem een ,,open” netwerk krijgt. Verschillende partijen kunnen op het netwerk signaal aanbieden zodat er nu eindelijk keuze is en er concurrentie kan ontstaan.
Politiek Hattem is enthousiast. Om die reden heeft fractievoorzitter Martijn Hospers in de raadsvergadering van 28 maart aan het college van B&W gevraagd om het project op een open en constructieve wijze tegemoet te treden. Op die wijze kan het project snel worden afgerond zodra er voldoende deelname bereikt is. Hoewel de wethouder aanvankelijk enigszins terughoudend reageerde heeft Martijn toch de toezegging gekregen dat een aanvraag zeker positief benaderd zal worden.

Politiek Hattem wenst de initiatiefgroep veel succes met het bereiken van de minimale 30% deelname. Een initiatief vanuit de Hattemers zelf wil het Politiek Hattem graag positief tegemoet treden.

P.S. Iets voor Grave???? Graveon?? Mooiland Maasland? Gemeente Grave?? Bedrijven? Particulieren? Ziggo? In Wijchen is dit al in werking. Keerpunt 2010 informeert in Wijchen. Graag reacties naar Keerpunt 2010. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: