Graafse VVD dient motie van afkeuring in bij behandeling voorstel AZC.

Nadat de VVD tevergeefs geprobeerd had om het collegevoorstel van de agenda te krijgen omdat de steun van de raad ontbrak werd er medegedeeld dat er een motie van afkeuring tegen het voltallig college wordt ingediend. Inmiddels was het al tien uur geweest en werd er besloten om volgende week dinsdag verder te vergaderen. Gelukkig kan Maaszicht wel gaan bouwen. De raad gaf hiervoor unaniem het groene licht!!!
Tekst motie van afkeuring
De Raad der gemeente Grave, in vergadering bijeen op dinsdag 24 mei 2011.
Constaterende dat:

 • Tijdens de raadsvergadering en de daaraan voorafgaande voorbereidende raadsvergadering van 12 april 2011 het College van Burgemeester en Wethouders uitdrukkelijk onjuiste dan wel onvolledige dan wel doelbewuste verkeerde voorstelling van zaken heeft gewekt t.a.v de opstelling van het COA en hiermee het besluitvormingsproces beïnvloedt;
 • Hierbij uitdrukkelijk danwel doelbewust geen antwoord heeft willen geven op vragen van gemeenteraadsleden van de VVD en Trots op Nederland ten aanzien van verdere planontwikkeling inhoudende het langere verblijf van het AZC in de gemeente Grave;
Overwegende dat:
 • De ontwikkelingen en plannen m.b.t. het AZC een geruime tijd beslaan, namelijk vijftien jaar;
 • De financiële gevolgen door het niet beantwoorden van de vragen, niet duidelijk zijn;
 • De gevolgen voor de ontwikkeling van het industrieterrein De Bons en mogelijke uitbreidingen van onze gevestigde ondernemers dan wel nieuwe ondernemers en de mogelijkheden voor de categorie 1 ondernemers niet duidelijk zijn;
 • De effecten op onderwijs en de huisvesting van het onderwijs in zowel Grave als omliggende kerkdorpen niet duidelijk zijn;
 • Het daardoor raadsleden onmogelijk wordt gemaakt om op een degelijke wijze de taak die zij heeft gekregen te vervullen;
 • Dit handelen van het College van Burgemeester en Wethouders op zijn minst de schijn heeft in strijd te zijn met artikel 155 Gemeentewet in verbinding met artikel 169 lid 2 en 3 Gemeentewet;
Spreekt uit:
 • Dat het de handelswijze van het College van Burgemeester en Wethouders tijdens de vorige raadsvergadering en de daaraan voorafgaande voorbereidende raadsvergadering van 12 april 2011 met betrekking tot het voorstel: verdere planontwikkeling van het COA m.b.t. het AZC in Grave afkeurt.

3 gedachten over “Graafse VVD dient motie van afkeuring in bij behandeling voorstel AZC.

 • 25 mei 2011 om 08:22
  Permalink

  Typisch een VVD actie, met name van die ballonvaarder, die zch zelf boven de wet durft te plaatsen, omdat hij er nu persoonlijk belang bij heeft. het is de hoogste tijd dat de gemeente Grave onder gaat bij de gemeente Cuyk, want van eerlijk en verantwoord besturen hebben ze in Grave nog nooit gehoord, een financieel wanbeleid gevoed door de VVD

  Beantwoorden
 • 25 mei 2011 om 11:54
  Permalink

  Het blijft voor mij onduidelijk waarom het gemeentebestuur niet gewoonweg inzicht en openheid van zaken geeft. In het belang van de gemeenschap mag je geen informatie achterhouden, dat wekt al argwaan op bij de werkelijke intenies van het College!

  Beantwoorden
 • 26 mei 2011 om 19:24
  Permalink

  Menselijke mensen en ondernemers zouden moeten kiezen voor behoud COA.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: