“Gennep erbij is een logische ontwikkeling”.

Samenwerking (17)

De plannen komen qua timing wat ongelukkig uit, vanwege die raadsconferentie op 10 juni in Grave. de raden zouden zich wat overvallen kunnen voelen, beseffen de colleges. Vandaar dat ze zo voorzichtig mogelijk formuleren. De stap van de drie, zonder Boxmeer en Sint Anthonis, wordt gezien als een natuurlijk proces omdat op andere gebieden de drie al zo goed samenwerken. Sociale Dienst, personeelszaken en ICT worden sinds enige tijd samen gedaan en er is chemie ontstaan, bevestigt  Van de Koolwijk. Dat natuurlijke groeiproces zou alleen wat meer tempo moeten krijgen.

Mill wil op ambtelijk terrein met Grave en Cuijk verder, zeggen de Millse CDA-fractieleider Carel van Genugten en zijn collega Sjors van Kempen (VKP, oppositie) in koor. Dat moet volgens hen snel leiden tot een ambtelijke organisatie. “We willen niet langer wachten op de andere twee”, zegt Van Kempen. “die kunnen wel aanhaken. Maar ik heb het idee dat Sint Anthonis niet goed weet wat het wil: samen met Boxmeer of meteen aanhaken bij de drie. Let wel, het blijft nog steeds de bedoeling dat de vijf gemeenten samen gaan optrekken. Dat Gennep erbij komt is een logische ontwikkeling”.
Een woordvoerder van Grave laat namens de burgemeester weten dat “wat dit college betreft de focus gericht blijft op samenwerking tussen alle vijf. Deze stap moet je zien als een tussenstap. We werken al goed samen met Cuijk en Mill, dat willen we uitbreiden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: