Eredivisie Basketbal in Nijmegen.

Een volgepakte tribune in de Horstacker.

Donderdagavond versloeg de Nijmeegse basketbalclub de Friezen.

Zondag werd er gewonnen van Leiden.

Vanavond wordt er weer gespeeld in Nijmegen en hopenlijk weer gewonnen in het kader van de strijd best of five.

Op de site van de Magiixx staan vele foto’s van Brigitte en artikelen van onze Graafs verslaggever Freddy.


Dik verdiende winst van een ontketend Magixx!
Door Freddy Klooté 
Het Leidse publiek ging er eens lekker voor zitten. Na 12 overwinningen op rij, was vandaag Magixx Playing for Kidsrights de volgende tegenstander die aan de zegekar zou worden gebonden. De Magixx-fans maakten traditiegetrouw weer veel lawaai, maar in de hoofden zullen de gedachten vele wandelingen tussen hoop en vrees hebben gemaakt. Maar zie: binnen tien minuten wees het scorebord 3-14 aan. De spelers van ZZ stonden erbij en keken, net als het talrijk opgekomen publiek, met verbazing naar de prachtige scores van de lime-groenen. Zaire, Markel, en vooral Kevin sneden als een mes door de Leidse verdediging. Geoff produceerde een meesterlijke dunk, de vrije worpen lukten deze keer wel, en met 10-21 werd het eerste kwart afgesloten.
In het tweede kwart tapte Leiden uit een ander vaatje. De driepunters vlogen ons om de oren en in een mum van tijd had Leiden een 23-22 voorsprong. Het thuispubliek reageerde gerustgesteld, maar had buiten de waard, luisterend naar de naam “vechtlust” gerekend. Magixx knokte zich prachtig terug. Met 33-33 konden de spelers de kleedkamers opzoeken. Alles kon weer helemaal opnieuw beginnen. Coach Van Helfteren na afloop: “Met die gelijke stand hadden we weer alles in eigen hand. Gelet op het spel een mooie score voor ons!”
Het derde kwart had Leiden even een klein gaatje geslagen. Maar wie dacht dat de Magixx onder de indruk waren had het lelijk mis. De combinaties begonnen steeds mooier te worden. Driepunters van Markel en twee keer van Brian zetten de stand weer op zijn kop: 52-60. Met 54-60 werd het derde kwart afgesloten. En toen kwam het magistrale vierde kwart. Het werd in de ogen wrijven van verbazing en schoonheid van het spel van onze mannen. We liepen uit tot 59-77! Driepunters, een aanval uit het NBA-boekje, afgesloten met een alley-oop van Markel, combinaties waar de Leidse spelers het snot van voor de ogen kregen! Kortom, basketbal om van te watertanden. Toen Leiden fouten ging maken, om toch nog balbezit te krijgen, liepen ze nog wat in en werd de eindscore nog enigszins draaglijk: 79-86. Het lawaai van de 75 meegereisde Magixx-fans was tot ver buiten Leidens stadsgrenzen te horen.
Conclusies: coach Michael Schuurs (ik noemde hem in mijn voorbeschouwing terecht “strateeg”) wist precies hoe hij Leiden wilde aanpakken. De spelers voerden het plan uiterst precies uit. Magixx speelde als een team.
Michael, na afloop op de persconferentie: “Volgens de prognoses hadden we geen schijn van kans. We misten Nick Oudendag door een blessure. We wisten dat het geen makkelijke pot zou worden en dat we heel diep zouden moeten gaan. De prima start gaf een lekker gevoel en we hadden de wedstrijd goed onder controle. Ik ben ontzettend blij met dit resultaat.”
Coach Van Helfteren toonde zich een goed verliezer: “Ik ben dus niet zo blij. We zijn niet geconcentreerd begonnen. Nijmegen heeft ons op alle fronten overtroefd. We hebben ons teruggeknokt in de wedstrijd, maar toen deden zij er weer een schepje bovenop. Nijmegen heeft hier gespeeld zoals wij gewend zijn hier te spelen. Alle complimenten hiervoor!”
Uitgelaten togen de Magixx-supporters huiswaarts. Onder hen Ton en Francis, die vandaag een nieuw record vestigden: de 5000 kilometergrens voor uitwedstrijden dit seizoen werd overschreden.
Dinsdag aanstaande het vervolg, om 19.30 uur in een ongetwijfeld bomvolle en laaiend enthousiaste Horstacker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: