Boxmeer: “Geen rivaliteit”.

SAMENWERKING (18)


“NIET DRIE TEGEN TWEE”.

  • Boxmeerse burgemeester Karel van Soest vindt samenwerking op een schaal van vijf gemeenten hoe dan ook nodig.
  • Sint Anthonis Nu schrikt van de voortvarendheid van de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert.
Boxmeer/Sint Hubert

Burgemeester Karel van Soest reageert laconiek op de plannen van Cuijk, Mill en Grave. “Oh, is dat zo. Wat ik wel weet, is dat alle vijf de burgemeesters in overleg ervoor hebben gepleit de samenwerking tussen de vijf gemeenten voort te zetten. In de dagelijkse praktijk kan het zijn dat in de ambtelijke contacten de samenwerking tussen die drie aan de ene kant en Boxmeer en Sint Anthonis aan de andere kant wat intensiever aangepakt worden”.
Ik denk niet dat je moet zeggen dat Cuijk, Mill en Grave met die samenwerking verder zijn. Dan begint het op een competitie te lijken. We moeten samen blijven optrekken, een gezicht vormen. We moeten ons in de regio samen manifesteren, bestuurlijk en ambtelijk”. Volgens Van Soest is het geen kwestie van drie tegen twee. “Een dergelijke rivaliteit is slecht voor het Land van Cuijk. Samenwerking is een must, anders krijgen we nooit een sterke positie in dit deel van Brabant. Er moet samenwerking komen op een schal van vijf, hoe dan ook. Stel het wordt een verdeling van drie en twee, dan nog zullen die clusters moeten blijven samenwerken’.

Cees Jozephs van coalitiepartij Sint Anthonis Nu schrikt van de plotselinge voortvarendheid van de drie. “Dit is nieuw voor me. Vaak werd de gemeenten verweten niet doortastend genoeg te zijn. Nou, dit is dan het tegenovergestelde. Misschien wel goed dat het zo gaat. we moeten zorgen dat Sint Anthonis niet buitenspel wordt gezet. Ik denk daarom niet dat de raad kan wachten tot de bijenkomst van 10 juni in Grave als alle gemeenteraden elkaar treffen. We moeten voordien om tafel lijkt me zo”.
Burgemeester Marleen Sijbers houdt zich op de vlakte. “Het is aan de raad. Ik ga niet zeggen wat ik er persoonlijk van vind”.

Bron: de Gelderlander van woensdag 4 mei 2011

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: