AZC: bekijk het dossier op de website van de Gelderlander.

Ondernemers vergeten dat er al jaren een AZC is. Denk in kansen en niet in bedreigingen. Nu nee zeggen betekent straks een verloederd kazerneterrein waar Grave niets over te zeggen heeft. Meer dinsdagavond in de raadszaal. Mevr. Nel Schuts zal woordvoerder zijn namens KEERPUNT 2010 i.p.v. Jacques Leurs die wel aanwezig zal zijn om aan de stemming deel te nemen.

GRAVE/VELP – Ondernemers van bedrijventerrein De Bons willen dat de gemeente Grave het besluit over een langer verblijf van het asielzoekerscentrum (azc) uitstelt. Dat zeggen vijf ondernemers van De Bons, lid van de vereniging van eigenaren van het bedrijvenpark.

Ze willen dat de gemeente eerst hun verhaal aanhoort.

Ze voelen zich overvallen door berichten over een langer verblijf van het azc.

Dat is nu gevestigd in deGeneraal De Bonskazerne, naast het bedrijvenpark.

Volgens de ondernemers van De Bons belemmert een langer verblijf (en

nieuwbouw) van het azc toekomstige uitbreiding van het bedrijvenpark.

Ze willen dat de de gemeenteraad daar rekening mee houdt.

Bron: de Gelderlander/website. Lees de reacties en schrik niet!
Uit de papieren versie:


Bons: wacht eens even met dat AZC.


Uitstellen,  dat besluit over een langer verblijf van het asielzoekerscentrum in de gemeente Grave. Dat zeggen vijf ondernemers van De Bons, lid van de vereniging van eigenaren van dat bedrijvenpark. Ze zeggen namens de vereniging te spreken. Ze voelen zich overvallen door berichten over een langer verblijf van het AZC. Dat is nu gevestigd in de Generaal de Bonskazerne naast het bedrijvenpark.

De ondernemers zeggen over dat voornemen ook nooit officieel geïnformeerd te zijn door de gemeente Grave. “We hebben alles in de krant moeten lezen”, zegt directeur Ric Broens van Advitronics. “Veel raadsleden hebben daarom ons verhaal nooit gehoord. Maar ze moeten er dinsdag wel een beslissing over nemen. Uitstellen, dus” zegt Willie van Dinther, eveneens van de vereniging. 

Volgens de ondernemers van de Bons belemmert een langer verblijf (en nieuwbouw) van het AZC toekomstige uitbreiding van het bedrijvenpark.

DE BONS “Woonwijk belemmert uitbreiding”


Nee, ze zijn niet tegen AZC.


Principiële tegenstanders van een asielzoekerscentrum zijn de ondernemers op de Bons niet, zegt Broens.
“Nee totaal. Wat dat betreft hebben de afgelopen jaren bewezen dat je er helemaal geen last van hoeft te hebben”. De grootste vrees is dat toekomstige uitbreiding van het bedrijvenpark belemmert wordt door de voorgenomen verhuizing van het AZC. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers is nu gevestigd in de Generaal de Bonskazerne . Het COA wil de oude kazerne verkopen en op een naast gelegen terrein een nieuw AZC bouwen. “Dan komt er dus een woonwijk naast een bedrijvenpark”, zegt Marco de Vaal (vereniging van eigenaren De Bons) “Als je dan als ondernemer met je slijptol buiten komt, heb je al een probleem vanwege de milieuwetgeving”.
Broens: “Straks heeft Grave er weer een versnipperd bedrijventerreintje bij. Dan werk je in de hand wat in Grave al jaren een probleem is: die versnippering van bedrijvigheid”. De vereniging van eigenaren van De Bons stuurde een brief vol zorgen naar burgemeester en  wethouders, maar hebben nog geen reactie gehad. Van Dinther: “Het lijkt erop dat we gepiepeld worden. Alsof we pas benaderd worden als de beer geschoten is”.

Volgens wethouder Eric Daandels is dat niet het geval. “Het besluit om het asielzoekerscentrum te houden is nog niet genomen. De vraag is nu of de raad het AZC de kans geeft om met een plan te komen. De inhoud daarvan is nog niet aan de orde. Dat is waarschijnlijk pas over ongeveer een jaar”. In de tussentijd is het inderdaad van belang ook ondernemers te informeren, zegt Daandels. Over uitbreiding van De Bons zegt hij: “Nu is er ook al een AZC naast De BOns. Bovendien is de grond al van het COA, en is er in het Land van Cuijk een overcapaciteit aan bedrijventerrein. Nieuw terrein uitgeven wordt heel lastig. Daar is de provincie heel stellig in”.

Dinsdag moet de gemeenteraad van Grave een besluit nemen over het asielzoekerscentrum. Een meerderheid in de raad (8 voor, 7 tegen) is waarschijnlijk voor een langer verblijf van het AZC.


Bron: de Gelderlander/Maasland/23 mei 2011


P.S. Er zijn nog 12 kavels beschikbaar op De Bons voor uitbreiding. In de GREX, die pas opgesteld is, staat te lezen dat de uitgifte stagneert!! (Jacques Leurs)
Koen Leurs schreef op de website van de Gelderlander op 19-09-2009 om 17:11uur over het voornemen om het AZC hier te handhaven.

“Wat een racistisch volk zijn jullie toch geworden, deze mensen zijn vervolgd in eigen land en hebben vaak verkrachting, vernedering en dergelijke moeten ondervinden. Velen hebben familieleden voor hun ogen vermoord zien worden. En dan dit soort gelul over cultuurvernietiging. Het is een schande! Spreek eens met een asielzoeker voordat jullie dit durven schrijven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: