Pastoorsbenoeming Escharen, Gassel, Grave en Velp.

Omdat het vanmorgen mijn beurt was de kostersdienst te draaien in de St. Elisabeth (Mari Michels kwam heel belangstellend  om 9.30 uur vragen of hij misschien moest invallen) hoorde ik verrassend nieuws voor de parochianen van Grave.  Alex van Megen, onze vice-voorzitter van Emmaus, had heel goed nieuws dat ik U niet wil onthouden.

De verklaring van Alex van Megen afgelegd op het einde van de viering:

Pastoor met hostie kiest voor Grave.
Bron: de Gelderlandersite

“Namens het bisdom van Den Bosch en het bestuur van de pastorale eenheid kan ik U meedelen dat de bisschop een pastoor benoemd heeft voor Escharen, Gassel, Grave en Velp.

Nog voor de zomer zal Rene’ Aarden aan de slag gaan als herder van onze parochies. Hij is 45 jaar en in 1997 tot priester van ons bisdom gewijd. Hij viert dus volgend jaar zijn 15-jarige priesterjubileum.

De afgelopen negen jaar heeft pastoor Aarden in Boekel gewerkt en gewoond. Het nieuws van het vertrek van hun geliefde parochiepriester slaat daar in als een bom.

Hoewel het vertrek voor onze nieuwe pastoor uit Boekel niet gemakkelijk is, ziet hij ernaar uit om in ons midden aan de slag te gaan. Het zal niet lang duren voordat hij intrek neemt in de pastorie in Velp.
Het kerkbestuur is de bisschop dankbaar voor de snelle invulling van de vacature die een maand geleden is ontstaan door het vertrek van het voormalige pastorale team. Het voelt ook goed dat pastoor Aarden volmondig en van harte gehoor gaf aan het verzoek van Mgr. Hurkmans om herder te worden van Escharen, Gassel, Grave en Velp.
Zodra er meer bekend is over het precieze moment dat pastoor Aarden begint, wordt u daarvan in kennis gesteld.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: