Wrange tegenstellingen.

Prins                                     


carnaval in het donker
alleen
alle schijnwerpers
op hem gericht 
wrange tegenstelling


dorstige kelen worden
bediend
prins proost
held van pothuusburg


feesttempels sluiten
laatste ronde
dan naar
huis
carnaval in het donker
samen


Graafse stadsdichter
Freddy Kloote’
in de Gelderlander


Jeannette krijgt op vrijdagmiddag een gezichtsmasker aangemeten in het Radboudziekenhuis i.v.m. de bestralingen op de afdeling radiologie. Tegelijkertijd viert het convent van  oud-prinsen van Pothuusburg, waarvan Jacques de Eerste ook lid van is, samen met de bewoners van Maaszicht en de KBO leden carnaval. Toen Jacques prins carnaval was in 1971 viel Jeannette voor die “prins” op het witte paard.

Jeannette, vergezeld door Jacques en haar kinderen, heeft op maandagmiddag een gesprek met de behandelend neuroloog over de chemotherapie terwijl in Pothuusburg de grote optocht door de binnenstad trekt.

Een gedachte over “Wrange tegenstellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: