Verwondering, verbazing en verbijstering.

Verwondering

Onze Graafse fysiotherapeute Monique, waar Jeannette voor totaal andere klachten onder behandeling was, kwam op verzoek langs nadat ze per e-mail liet weten haar expertise aan te bieden bij het thuisverzorgen van Jeannette. Ze gaf duidelijke aanwijzingen en tips om het verplaatsen van Jeannette uit rolstoel, bed en po-stoel minder belastend voor Jeannette en ons te maken. Haar neurologische aandoeningen zijn dusdanig dat tillen, verleggen enz. heel belastend zijn. Monique vertelde dat ze jarenlange ervaring heeft met patiënten met dergelijke uitval. Ik kon gerust Koen naar Utrecht laten gaan om daar samen met Stephanie zaken te regelen die geen uitstel dulden.

Verbazing
Een eenvoudig klisma-medicijn, microlax, dat op zaterdag op doktersvoorschrift in Cuijk door mij opgehaald moest worden en door een daartoe bevoegd verpleegkundige ingebracht moest worden is, volgens onze huisarts gewoon als zelfmedicatie bij het Kruidvat te koop!! Nu Jeannette weer constipatie heeft weten we wat ons vanmorgen te doen staat. Het poeder dat we sinds maandag Jeannette toedienen heeft zijn werking nog niet gedaan.

Verbijstering
In het boek van 586 bladzijden DE KEIZER ALLER ZIEKTES, een biografie van kanker van oncoloog Siddhartha Mukherjee, wordt de ziekte beschreven van de eerste gedocumenteerde gevallen duizenden jaren geleden tot de dag van vandaag en biedt zelfs een blik in de toekomst. Hij onderzoekt kanker met de precisie van een celbioloog, het perspectief van een historicus en de hartstocht van een biograaf. het resultaat: een indrukwekkend, helder en inzichtelijk relaas van een ziekte waar mensen al meer dan vijfduizend jaar mee leven en aan sterven.

NRC: “Magistrale, gedurfde en aangrijpende geschiedenis”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: