Jeannette: Derde bestraling en chemo.

De zon scheen de slaapkamer in door de bomen, langs de Elisabeth kerktoren en over de “Suikerklont”.

Voor de derde keer gingen we naar een van de drie bestralingsunits van de Radboud. Van ‘s morgens 8.00 uur tot ‘s avonds 21.00 uur worden hier veel patiënten bestraald. Nu moesten we weer bij de Titan zijn. Alle apparaten zijn vernoemd naar figuren uit de Griekse mythologie. 

Nadat Maarten en Jacques Jeannette naar haar behandelplaaats hadden begeleid werd het masker  aangebracht. Door middel van laserlicht wordt de exakte ligging bepaald. Hierna moesten we de bestralingsruimte verlaten. In de ruimte waar de apparatuur bediend wordt kregen we uitvoerig uitleg hoe de zes bestralingen vanuit diverse hoeken worden uitgevoerd. Ook worden er twee foto’s gemaakt. Alles kon je volgen via monitoren. Ruim een uur voor de bestraling moet Jeannette thuis op de nuchtere maag de benodigde chemotabletten innemen. Na afloop was er het wekelijkse overleg met de behandelend radioloog. In het CWZ werd bloed afgenomen voor wekelijks onderzoek. 
Jeannette wil nogmaals iedereen bedanken voor de belangstelling in welke vorm dan ook. Bezoek is nu te vermoeiend en te belastend voor haar.

Een gedachte over “Jeannette: Derde bestraling en chemo.

 • 17 maart 2011 om 00:39
  Permalink

  Jammer dat dit niet in een prive-setting kan.
  Als "oud Gravenaar" Jeanette op het OK-complex van het CWZ ontmoet en begeleidt tijdens de operatie. Ik blijf derhalve daarom met jullie betrokken. Daarom ook benieuwd hoe het verdere verloop is van de ontwikkelingen.
  In elk geval veel sterkte voor de komende tijd.
  Toon

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: