Wat is er aan de hand in de burgemeester Raijmakerslaan.

Er woonde iemand in een middenwoning. Hij kocht een ha grond om die te gebruiken als paardenwei. Er liepen hobby paarden. Het huis en het land moest op een bepaald moment worden verkocht. Een middenwoning met een ha grond erachter is echter lastig te verkopen.
Het huis werd dus verkocht en de grond niet. Die werd uiteindelijk verkocht aan een speculant. De grond werd verwaarloosd en wij aangrenzend aan deze ha grond kregen daarvan last omdat het zaad van het onkruid over onze tuinen waaide. Er werd contact opgenomen met de speculant en die bood aan om de grond in stukjes aan ons te verkopen.
We kregen toen een brief van de gemeente dat het ging om een grond met een agrarische bestemming en dat we er niet veel mee mochten bijvoorbeeld geen huisjes opzetten Er is toen contact opgenomen met de gemeente en van ambtenaren kregen we te horen dat er met de gemeente altijd was te praten. Er werden echter geen afspraken gemaakt.
De grond werd in stukjes verkocht. Er waren stukjes bij van ongeveer 200 of 400 of 600 vierkante meter. Doel was om het goed te onderhouden zodat het achter onze huizen netjes bleef.Het zag er gezellig uit. Met pinksteren had er een een schommel en een glijbaan, een ander zette ereen speelhuisje bij en door weer een ander werd een badje neergezet. Daar speelden kinderen en kleinkinderen in en het was een gezellig sociaal gebeuren.
Er kwam een brief van de gemeente dat het niet als tuin mocht worden gebruikt. Vorige week werd in het stuk over handhaving gezegd dat goede informatie belangrijk is in het kader van handhaving. Daar heeft het hier aan ontbroken. 
In de aankondiging voor deze vergadering staat dat er ongewenste ontwikkelingen op de betreffende strook dienen te worden voorkomen en in het raadsvoorstel is te lezen dat er handhavend is opgetreden. Als je zoiets leest dan komen beelden van een hennepkwekerij voor je ogen. Daar gaat het echter niet om. 
De gemeente vond dat een picknicktafel moest worden weggehaald. Die wordt dus door de weeks weggehaald en in het weekend kan hij weer in de tuin worden gezet. Ook moest een schommel worden weggehaald. Als daar onze gemeentebelasting aan opgaat dan zet ik daar vraagtekens bij. Er werden brieven gestuurd waarin gemaand werd dingen weg te halen en anders zouden er dwangsommen worden opgelegd.
Een ambtenaar kwam onbevoegd op de strook grond en gedroeg zich niet als een waardig vertegenwoordiger van de gemeente maar dusdanig dat een bejegeningsklacht tegen hem zou kunnen worden ingediend. Deze grond kon niet worden verkocht als agrarische grond. Dat was door de vorige eigenaar geprobeerd. Er waren geen kopers daarvoor. Nu het in stukjes is verkocht kan het al helemaal niet meer, Het zal dus nooit meer voor agrarische bedrijfsuitoefenning kunnen worden gebruikt of de gemeente moet willen dat er ineens 10 agrarische bedrijven zullen ontstaan in de Raymakerslaan.
Als het voorstel van de Raad wordt aangenomen dan mogen we niets meer met onze eigen grond, zelfs niet eens meer maaien en zal de grond er daarom verwaarloosd bij komen te liggen. Ik denk dat de gemeente dat ook niet zou moeten willen om aan de buitenkant van Grave een verwaarloosde stuk grond te hebben.
Wij willen met de gemeente in overleg en komen tot goede afspraken hoe de grond te gebruiken en deze desnoods deze afspraken in een vastellingsovereenkomst vastleggen die dan als een huis wordt verkocht als vaststellingsovereenkomst meegaat.
Wij als bewoners zijn er ook bij gebaat als het landelijk uitzicht blijft gehandhaafd.
Sjaak Ots, mede namens de bewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: