Online WABO is een drama. Ook in Grave???

De meeste gemeenten kunnen vergunningsaanvragen niet digitaal verwerken.
Dat blijkt volgens Binnenlands Bestuur uit een steekproef van het Platform Omgevingsrecht van de Vereniging Stadswerk. Uit de proef blijkt dat het digitaal behandelen van een vergunningsaanvraag voor 60 tot 80 procent van de gemeenten een probleem is. 

Een deel van deze gemeenten is vier maanden na de invoering van de Wet algemene bepaling omgevingsrecht (Wabo) de aanvagen maar weer op papier te verwerken. Alkmaar spreekt van een drama. Sinds de invoering van de Wabo zijn ongeveer 50.000 omgevingsvergunningen aangevraagd. De bedoeling is dat zij vooral via het internet afgehandeld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: