Jeannette’s strijd tegen haar hersentumor; lekker wandelen in de zon in Velp en Grave.

Jeannette verblijft in het CWZ op de afdeling neurochirurgie.

Adres: 

Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis
t.a.v. Jeannette Leurs
Afdeling C 12 neurochirurgie; kamer 9
Postbus 9015
6500 GS Nijmegen
Bezoek: 

De komende dagen herstelt Jeannette van de bioptie-operatie die ze vorige week vrijdag uitgevoerd hebben, daarom is bezoek tot nader order niet mogelijk. 

Voor informatie tel.nr: 0486420194 of email: jacques.leurs@home.nl


Stavaza: tot maandagmiddag 14 februari.

Dinsdag: onderzoek  om andere tumoren elders uit te sluiten.

Woensdag: navigatie MRI om de locatie enz. van de primaire tumor te bepalen.
Er blijken geen uitzaaiingen te zijn in het lichaam.

Donderdag: gesprekken met neurochirurg die biopt gaat uitvoeren en  anesthesist die verantwoordelijk is voor de narcose en lichaamsfuncties tijdens
de operatie.

Vrijdag: biopt om hersenweefsel nader te kunnen onderzoeken door pathologen. De operatie van 13.00 tot 16.15 uur is zonder complicaties verlopen. De chirurg heeft volgens plan zijn werk kunnen doen. Rond 16.45 mocht Jeannette al naar de Medium Care waar we al met haar gesproken hebben. Om 20.15 uur dronk ze twee koppen thee en at ze twee beschuitjes. 

Zaterdag: rond het middaguur mocht Jeannette de I.C. afdeling verlaten en mocht ze naar haar nieuwe 4 persoonskamer. Ze heeft al een eindje op de afdeling gelopen en heeft geen pijn. Een van haar kamergenoten komt uit Amsterdam en is door de dezelfde neurochirurg als Jeannette geopereerd aan haar rug. In Amsterdam konden ze haar niet meer opereren om ze van de rugpijnklachten af te helpen. Het CWZ is een topkliniek voor neurochirurgie. Dat geeft ons vertrouwen in de toekomst. Jeannette gaat, samen met ons, heel strijdlustig het gevecht aan. 

Op verzoek van Jeannette ging Yvette, de vriendin van Maarten, naar de cursus van een opleiding in Dordrecht omdat er binnenkort een examen afgenomen moet worden. Maarten deed zijn looptraining en Stephanie zwom bij de Utrechtse zwemclub. Daarna kwam ze met Hetty op bezoek. Koen ging ‘s avonds, na een dag bij Jeannette en mij geweest te zijn, een basketbalwedstrijd spelen in Utrecht en won deze wedstrijd, met twee punten verschil, met vele goede worpen in de basket.

Zondag: zijn we in het CWZ naar de eucharistieviering met het Canisiuskoor o.l.v. Gravenaar Theo Stouthandel geweest ‘s Middags trad het Graafse koor Sparkle in het Binnenhof op. in het Buitenhof konden we klanken van dat koor opvangen. 

Maarten en Yvette waren bij ons in het Buitenhof. We verbazen ons erover dat het CWZ geen WIFI plekken heeft en geen digitaal patientendossier ingevoerd heeft. De communicatie kan daardoor eensluidender verlopen. Er zit nu soms “ruis” op de lijn. Stephanie en Koen deden mee aan een 10 kilometerloop in de duinen van Schoorl. Stephanie vestigde weer een persoonlijk record met 48.55. Ze werd 41-ste van de 900 in haar categorie. Koen eindigde op plaats 303 van de 1084 in zijn categorie. Ze gingen hand in hand door de finish. 

We gaan allen vroeg naar bed om de accu weer op te laden. 

Iedereen bedankt voor de fijne warme reacties per e-mail, met een bloemetje en/of kaartje.

Maandag: Jeannette mocht heerlijk onder de douche en eindelijk haar haren weer eens wassen. Na de controle door de neurochirurg mag ze hoogstwaarschijnlijk dinsdag weer naar de Stadhouderslaan. 

Dinsdag: Jeannette is thuis. Even bellen als je op bezoek wilt komen. We moeten dit doseren. Vannacht kreeg ze onverwachts weer gezelschap van Inge.
Vanaf deze plaats wensen we haar veel sterkte met de verdere onderzoeken en ook met haar studie van wedding-planner. Er was heerlijke appeltaart in hartvorm. Bloemen van SBO de Wingerd.

Woensdag: Jeannette heeft lekker geslapen in ons eigen bed. Heerlijk gewandeld achter de Zittert langs en door Nieuw Velp. Enkele bekenden van tennissen en volleyen onderweg gesproken. Goede kennissen uit de Langstraat kwamen op bezoek in de door de zon verwarmde serre. Goede tips over non-toxische therapie gekregen.

Later: nu is het afwachten hoe het rapport van de patholoog er uit komt te zien. Aan de hand van dat rapport wordt er een behandelplan met bestraling en/of chemotherapie gemaakt. Waarschijnlijk is dat rond het volgende weekend bekend.


We hebben voor deze wijze van communiceren gekozen omdat emails versturen en telefoontjes beantwoorden erg tijdrovend zijn en we zo niet allen bereiken die ons een hart onder de riem steken. Schroom niet om ons te bellen, emailen enz. Alle steun is welkom!! We zijn veel niet thuis omdat we in het ziekenhuis bij Jeannette zijn.Fam. Leurs
Jacques, Maarten, Koen, Yvette en Stephanie.
  

7 gedachten over “Jeannette’s strijd tegen haar hersentumor; lekker wandelen in de zon in Velp en Grave.

 • 13 februari 2011 om 12:07
  Permalink

  ik wens jullie veel sterke met het hersel van Jeannette.
  we duimen voor jullie
  goeten Wim Evelien Luc Philip van Bergen en (bewaking CWZ)

  Beantwoorden
 • 14 februari 2011 om 11:15
  Permalink

  beste fam. leurs
  heel veel sterkte met het herstel van jeanette en ma, en als ik het zo lees gaat ze er voor 100% voor. dat is al een groot begin van de genezing, als je er positief in staat is dat altijd een pluspunt.de h gr leny vd bund.

  Beantwoorden
 • 15 februari 2011 om 10:03
  Permalink

  Hallo familie Leurs,
  Wij willen graag onze bewondering uitspreken voor de manier waarop jullie samen de afgelopen en komende tijd de schouders eronder zetten. Met het nodige positivisme, knokken en het-er-voor-elkaar-zijn kan het meeste bereikt worden!
  De nodige goede voortekenen dienen zich al aan: de operatie van afgelopen vrijdag is goed verlopen, Jeanette herstelt daarvan goed, het zonnetje schijnt, ons kanariepietje fluit als een tierelier….er komen weer goede tijden!
  Hartelijke groet en sterkte!

  Beantwoorden
 • 21 februari 2011 om 17:42
  Permalink

  We willen jullie allemaal veel sterkte toe wensen. En we denken aan jullie.
  Groetjes,
  Hendrien & Ard
  Epe

  Beantwoorden
 • 6 maart 2011 om 19:13
  Permalink

  carnaval zet alles op zijn kop.
  een behandeling op meerdere plaatsen en op verschillende tijden ook.
  bij beiden ga je er voor.
  waarmee ook ernst en luim elkaar verstevigen.
  met alle ernst…….Jeanette alle goeds en sterkte bij de weg die je nu opgaat.

  groeten vanaf de veluwe.

  mia en tom

  Beantwoorden
 • 23 maart 2011 om 10:18
  Permalink

  De Gemeentelijke tenniskampioenschappen zijn begonnen. Wie tennist met wie? En Jeanette Leurs? Jeanette is ziek wisten jullie dat niet? Nou….donderslag bij heldere hemel, Jeanette dè sportvrouw die er altijd zo goed uitziet! Onvoorstelbaar we zijn diep onder de indruk. Dus lees het logboek wat echt perfect werkt en wil er dan gebruik van maken om jou Jeanette heel veel sterkte te wensen en ook jou gezin. Wat naar voor je. Hopelijk helpt jouw Wil om te winnen je nu ook om dit te overwinnen.
  Liefs Corrie Bardoel uit Gassel oja, dat wil je natuurlijk weten, ik tennis met Sjanny en ook namens haar het allerbeste!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: