Vergaderen zonder papier.

Vergaderen zonder papier, maar met iPad: daar gaan vier Graafs raadsleden en
hun griffier een proef mee houden. De bedoeling is dat Hans Bos (VVD), Ben 
Peters (CDA), Anja Henisch (LPG) en Jacques Leurs (Keerpunt 2010) voortaan
zonder stapels papier onder de arm naar het stadhuis komen.
Eerder hielden Graafse raadsleden al een proef met de e-reader. Maar dat 
apparaat werkt te traag, volgens griffier Jos Roelofs.
Bron: de Gelderlander


P.S. Onze MOJO (Frank Houtappels; journalist van de Gelderlander) zat

gisteren aan de perstafel met zijn nieuwe IPAD met toetsenbord te


werken. Als de Graafse raadszaal binnenkort met WIFI is uitgerust kan hij


vanaf zijn plek aan de perstafel zijn stukjes voor de krant en de website


“schrijven”. KEERPUNT 2010 wil het Graafse experiment onder de


 aandacht van de collega’s van Cuijk, Mill, Boxmeer en St.Anthonis brengen


en zo misschien bereiken dat het Land van Cuijk en ook de Noordelijke


Maasvallei in zijn geheel gaat Vergaderen Zonder Papier.Per email en via de blog kreeg ik de volgende reactie:


Anoniem   heeft een nieuwe reactie op uw bericht “Vergaderen zonder papier. <https://www.jacquesleurs.nl/2011/01/vergaderen-zonder-papier.html> ” achtergelaten:

Ik heb ook willen reageren via de Gelderlander. Maar helaas hebben ze mijn  bijdrage geweigert.
Dit is wat ik wilde zseggen.

 Meneer Leurs is naar londen geweest en heeft met de Ipad gespeeld . En nu opeens moet de hele Graafse politici aan de Ipad. Word dit betaald uit eigen zak. Of zijn het de Graafse menbsen die dit weer moeten bekostigen? Mijn reactie: Ik wil graag met deze anonieme persoon in gesprek gaan om uit te leggen dat de keuze om papierloos te gaan  vergaderen een bewuste keuze is die kostenbesparend zal zijn. Hardenberg heeft hier toe al eerder besloten en heeft daar keiharde gegevens over. Via het gemeentefonds krijgt Grave gelden voor digitale ondersteuning van raadsleden. Al jaren krijgen op veel plaatsen in Nederland raadsleden computers in bruikleen en vergoeding voor printen en papier. De Graafse mensen hoeven dit dus niet te bekostigen. Ik zal later visueel maken wat het verschil is tussen papieren raaadstukken en digitale stukken.

6 gedachten over “Vergaderen zonder papier.

 • 27 januari 2011 om 14:49
  Permalink

  Ik heb ook willen reageren via de Gelderlander. Maar helaas hebben ze mijn bijdrage geweigert.
  Dit is wat ik wilde zseggen.

  Meneer Leurs is naar londen geweest en heeft met de Ipad gespeeld . En nu opeens moet de hele Graafse politici aan de Ipad. Word dit betaald uit eigen zak. Of zijn het de Graafse menbsen die dit weer moeten bekostigen?

  Beantwoorden
 • 27 januari 2011 om 15:55
  Permalink

  @Ik wil graag met deze anonieme persoon in gesprek gaan om uit te leggen dat de keuze om papierloos te gaan vergaderen een bewuste keuze is die kostenbesparend zal zijn. Hardenberg heeft hier toe al eerder besloten en heeft daar keiharde gegevens over. Via het gemeentefonds krijgt Grave gelden voor digitale ondersteuning van raadsleden. Al jaren krijgen op veel plaatsen in Nederland raadsleden computers in bruikleen en vergoeding voor printen en papier. De Graafse mensen hoeven dit dus niet te bekostigen. Ik zal later visueel maken wat het verschil is tussen papieren raaadstukken en digitale stukken.

  Mijn Naam is Netty ,en mijn man Bob. Graag zie ik dat kostenplaatje tegemoed want ik geloof niet dat dit kostenbesparend zal zijn. Ga je met het goedkopere exemplaar of gaat dit de duurste Ipad worden. Hoe lang doen ze met deze Ipad. En wat als het niet uitwerkt met de Ipad.wat gaat er dan met deze Ipads gebeuren. Wat gebeurt er nu dan met de Computers als deze dadelijk niet meer gebruikt gaan worden? Hoe groot is dat kostenplaatje als deze gewoonweg genegeerd worden?

  Daarnaast zul je ook een backup programma mnoeten hebben . Hoe gaat dat in zijn werk.Ook wordt de techniek steeds anders dus dat betekent datje vaker een Ipad zal moeten kopen om up to date te blijven.. Daarnaast zei je ook van "In vele plaatsen krijgen gemeenten computers van de overheid. Waar krijgt de overheid het geld van? Dat komt ook zomaar niet uit de lucht vallen.

  Beantwoorden
 • 27 januari 2011 om 17:41
  Permalink

  tja dit is gewoon een hebbeding,op termijn is papier goedkoper de ipad gaat 1a2jaar mee, wel leuk speelgoed maar kost ons veel geld.

  Beantwoorden
 • 27 januari 2011 om 22:49
  Permalink

  Dat is wat ik ook denk. Het is gewoon een leuk speeltje . Ik heb zelf een Ipad. En dat ding kost heel wat. Flash werkt er niet op en per maand de kosten is ook duur.Want internet heeft ook een kostenplaatje. Ik vraag me ook af of ze ook al een Mobile phone hebben van de gemeente. En zo ja wat voor en Mobile phone.

  Beantwoorden
 • 30 januari 2011 om 14:41
  Permalink

  Geen wonder dat mijn bericht niet geplaatst is . Werk je samen kijk je uit voor je eigen clubje.. Frank Journalist van de gelderlander. Bah vind het niet echt professioneel hoor. En vind het dan ook raar dat je kan regeren op een bericht .Als je niet wil dat je mede colega genoemt wordt.

  Nou Meneer Leurs Ik wacht maar rustig af op een antwoord en de bekostende plaatje wat ik gaarne tegemoed zal zien. Hoop alleen dat ik niet zolang hoef te wachten op de verlichting in de steegjes. 🙂
  Netty

  Beantwoorden
 • 2 februari 2011 om 14:15
  Permalink

  Jammer dat er niet meer gereageerd wordt. Is het niet zo dat men vaak denkt van als men niks meer zegt dan zal het probleem wel verdwijnen.
  Is dit echt hoe het gaat binnen de Graafse Politiek?
  Netty

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: