Grave weert raadsleden uit stembureau’s.

Bij de komende provinciale statenverkiezingen zullen er geen raadsleden als stempersoneel aanwezig zijn in de Graafse stembureau’s. Dat is de conclusie na het ontvangen van brieven vanuit het stadhuis. Mevr. Nel Schuts, raadslid KEERPUNT 2010 heeft hierover vragen gesteld.

Via de griffier kregen we het volgende antwoord:
De burgemeester heeft besloten dat er geen raadsleden op een stembureau mogen zitten omdat die bijna allemaal actief lid zijn van een landelijke politieke partij. De onafhankelijkheid moet zo veel mogelijk gewaarborgd worden. Bij gemeenteraadsverkiezingen hadden we dat ook al ingevoerd. Steeds meer gemeenten willen geen raadsleden op de stembureaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: