Nieuwe bundel van Pen&Stem.

GRAVE – Pen & Stem presenteert zaterdag de nieuwe verzamelbundel met de titel Grave in poëzie en proza. Een bijzondere bundel met niet alleen bijdragen van de leden van Pen & Stem, maar ook andere dichters konden hun gedichten inzenden. Daarnaast is er in de bundel aandacht voor Graafse dichters van weleer.
“We hebben een aantal jaar over deze uitgave gedaan”, vertelt Jan van de Ven, voorzitter van Pen & Stem. “We zijn begonnen met literaire wandelingen door de binnenstad van Grave om zo ideeën op te doen. Toen hadden we nog niet eens het idee om de bundel aan Grave te wijden, dat is pas later ontstaan. Wel hebben we mensen van buiten Pen & Stem hierbij betrokken om zo en totaalplaatje te krijgen van poëzie en proza in Grave.” Harry Daudt vult aan: “Leidend idee hierbij was ook dat door mensen buiten het dichtgezelschap hierbij te betrekken, want als Pen & Stem kun je elkaar stimuleren en prikkelen, maar het ontgaat je dan weleens wat er rondom je gezelschap gebeurt.”
Jan is zeer tevreden over het eindresultaat. Naast gedichten van leden van Pen & Stem en andere dichters, is de biografie en een klein deel van het werk van Lovendaal, Louis de Bourbon, Jules de Corte en Ida Gerhardt terug te lezen. “Voor ons gevoel is het boekje een klein literair monument geworden, wat niet alleen Pen & Stem recht doet, maar ook Grave.” Pen & Stem hoopt met het boekje de gemeenschap warm te krijgen voor poëzie en proza. Harry: “Ik noem ons wel eens het kleinste kunstje in Grave. En hoewel het initiatief wel in Grave is genomen, heeft het wel regionale uitstraling.”

Door Dafne van der Meer/Graafsche Courant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: