Geen nieuws ??????

door Frank Houtappels

Een raadsel voor de trouwe Graafse lezer. Wat hebben we woensdagochtend gemist in de krant? Een foto van die lezing van Joris Luyendijk in ’t Kerkje in Velp (a)? een verslag daarvan (b) misschien? Of het te verwachtn nieuws uit de gemeenteraad van dinsdag (c)? Helemaal goed: alledrie. Geen letter! En op internet ook niet, trouwens. En dat komt omdat degene die op dinsdagavond altijd luistert naar wat de Graafse gemeenteraad bespreekt en bepaalt, in Velp zat. Bij Joris Luyendijk dus. Je weet wel, Joris Luyendijk, die oud-corepondent uit het Midden-Oosten die andere journalisten zo graag spigels voorhoudt. Die nu weer een boekje over de bekende beslagen Haage kaasstolp opendoet. Die ja die kwam ineens heel dichtbij. Op dinsdag. Dan kun je als Graafse journalist dus naar het Graafse stolpje gaan en afwachten of het parkeerbeleidsplan wordt vastgesteld zoals vorige week al min of meer duidelijk werd. Of wachten of die aangekondigde discussie over gladheidsbestrijding wat wordt.

En je kunt je dus aan de waan van de dag onttrekken en in ’t Kerkje naar het evangelie volgens Luyendijk luisteren (bedank mijn collega Merel Dado voor de metafoor). Het mooie van dat evangelie is trouwens dat er geen Waarheid is, maar vooral vragen.

Waarom brengen wij journalisten alleen maar zogenaamde feitjes? En doen we of we alles weten? Waarom vertellen we niet eerlijk dat dat lang niet altijd zo is? Wij zijn toch mensen van Vragen, en niet (zoals politici) van Antwoorden? Tja. Laat de lezer niet met vragen zitten, is een gouden Regel. Amen.

Een beetje raadsvergadering verlaat je met een rustgevend gevoel dat er toch maar mooiiwat besloten is. Welterusten! Na een avondje Luyendijk blijf je achter in staat van twijfel en verwarring. Maar dat zet je natuurlijk niet in de krant. Toch?

Reactie KEERPUNT 2010:

  1. We zullen onze bijdrage over bijv. het mobiliteitsfonds op de site plaatsen. We hekelden het besluit van het vorige college om bij het besluit van het doorgaan met een andere ontwikkelaar van het Hart van Grave het mobiliteitsfonds op grote afstand te zetten waardoor voor 48 parkeerplaatsen geen bijdrage geclaimd kon worden. We praten wel over 480.000 euro of zelfs 1.200.000 euro!!! KEERPUNT 2010  gaat voor de vragen en antwoorden!!!
  2. De journaliste in opleiding is in Grave terecht gekomen door publicaties in de Gelderlander over de kwestie Jan des Bouvrie/Slokker/Grave. Misschien had er een ontmoeting in gezeten tussen de beide volgers van de raad?
  3. Komt er nog een artikel over Joris in ’t Kerkje in Grave?
  4. De correspondent van de Graafsche Courant, Freddy Kloote, was weer trouw op zijn persplekje neergestreken. Morgen lezen we zijn inbreng in de Weekkrant Grave.
  5. Dankzij Notubizz kunt U drie dagen na de vergadering vanuit Uw luie stoel het verslag thuis horen via de website van de Gemeente Grave. klik op: beluister de raad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: