Dinsdag 14 december 20:00 uur Joris Luyendijk in het Kunstkerkje: ” De journalistiek van de 21e eeuw “

Toegangsprijs € 10,- (tot 18 j. € 8,-)

Van 1998 tot 2003 werkte Joris Luyendijk in bezet Oost-Jeruzalem als correspondent voor de Volkskrant, NRC Handelsblad, het Radio 1 Journaal en het NOS Journaal. In zijn boek Het zijn net mensen (2006) laat hij aan de hand van de berichtgeving over het Midden-Oosten zien dat nieuwsmedia maar een minuscuul, vervormd en gemanipuleerd deel van de werkelijkheid kunnen laten zien. Luyendijk pleit voor meer openheid van de media over de beperkingen waarmee ze te maken hebben bij hun werk.

In zijn visie op wat journalistiek zou moeten zijn, is de krant van de 21e eeuw minder een autoritaire meneer en meer een eloquente discussieleider. Hij breidt de krant uit tot een community van experts: onder lezers bevinden zich mensen die veel meer van bepaalde onderwerpen afweten dan de journalist. Luyendijk schrijft, leidt het gesprek, de lezers lezen en leveren kennis aan. Het is journalistiek die niet alleen problemen wil signaleren, maar ook wil bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke problemen. Het internet maakt het journalisten mogelijk kennis op te bouwen, te structureren en inzichtelijk te maken.

In september 2010 was Joris Luyendijk gastcorrespondent op het Binnenhof in Den Haag. Een maand lang liep hij rond in de fascinerende, verbijsterende wereld van de Haagse politiek. Zijn onlangs gepubliceerde boek Je hebt het niet van mij, maar…..is het verslag van zijn waarnemingen. Welke issues houden politici, journalisten, voorlichters en lobbyisten bezig, wie hebben er nu eigenlijk de macht in Den Haag?

Boekhandel Hurkmans uit Grave zal met een stand aanwezig zijn.
Voor reserveringen en voor meer informatie zie: www.kunstinhetkerkje.nl 

<http://www.kunstinhetkerkje.nl>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: